KP'ye yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında hükümete tarikatlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Usülsüz işe alımlara tepki gösteren Dilipak, "Ehliyet dışı elde edilen makam, cehenneme doğru çıkan gemiden bilet almak gibidir." ifadelerini kullandı.

Cemaatlerden ve tarikatlardan devlete hayır gelmeyeceğini vurgulayarak hükümeti uyaran Dilipak'ın bugünkü köşe yazısından öne çıkanlar şöyle:

'SIRTINIZI ALLAH'A DAYAYIN, CEMAATLERE DEĞİL'

“Siyasette olanlar sırtlarını Hakk’a ve adalete dayasınlar. Cemaat ve belli aile ve aşiretlere, sermaye sahiplerine değil. Ve siyaset sahipleri, çocuklarını ve yakınlarını bürokrasi ve devlet işlerine dahil etmesinler. Edeceklerse onlar cam evde otursunlar ve ortaklarına dikkat etsinler."

'HARAM PARA CÜZDANDA DURDUĞU GİBİ DURMAZ'

“Aman ha, çocuklarınızı ateşe atmayın. İktidara tamah etmeyin. Siyasetin sarhoşluğuna kaptırmayın kendinizi. Unutmayın şarap şişede durduğu gibi, haram para cüzdanda durduğu gibi durmaz. Ehliyet dışı elde edilen makam, cehenneme doğru çıkan gemiden bilet almak gibidir."

'TARİKATLARDAN DEVLETE HAYIR GELMEZ'

"Bakın, tarikatlar ve aşiretler, devletle olan ilişkilerini gözden geçirsinler. Bu iş onlara da devlete de hayır getirmez. O hemşehricilik, çıkar grublarının siyasiler, bürokratlar ve sermaye grublarının kendi aralarında oluşturdukları oligarşik yapılar dağıtılmazsa devlet içinde bu hücreler zaman içinde kanserleşir. Bindikleri gemi batar. Bakanların, aile bürokrasi ve iş dünyası ile olan ilişkilerine bakın! Bakın bu işin kimseye faydası yok. O kişiler de bundan zarar görürler. Dünyaları ve ahiretleri berbat olur. Yazık olur. Haram para, haram işlerle saadet olmaz."

Kaynak Yeniçağ