Dolar kuru karşısına Türk Lirası değer kaybederken Stratejist Hamza Yardımcıoğlu'ndan dikkat çeken bir yorum geldi. Yardımcıoğlu çok daha büyük bir krizin geldiğini belirtti.

Türk lirası, döviz kurları karşısında hızla değer kaybediyor. Döviz kurlarındaki yükselişin nereye kadar gideceği tartışmaları devam ederken, Hamza Yardımcıoğlu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “Hala kur şokunu tam yaşamadık” diyen Yardımcıoğlu, ABD’de onaylanan 1.75 trilyon dolarlık harcama paketine dikkat çekti ve “Kaçınılmaz bir sonucu bunun ABD yüksek bir enflasyona gidecek. Orada esen bir rüzgar, buraya geldiğinde kasırga oluyor. Bu daha ne ki diyorum” ifadelerini kullandı…

HAMZA YARDIMCIOĞLU'NDAN DOLAR KURU UYARISI

Merkez Bankası’nın faiz kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları derken döviz kurları her geçen gün rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Akıllardaki en önemli soru ise doların daha ne kadar yükseleceği.

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına konuk olan Hamza Yardımcıoğlu, konuya ilişkin çarpıcı analizler yaptı.

ABD’yi işaret eden Yardımcıoğlu, şöyle konuştu:

“Bence hala kur şokunu tam yaşamadık. Biz meseleyi Merkez Bankası’nın faiz kararı üzerinden yorumluyoruz ama bir de perdenin arkasında saklanan büyük bir canavar var.

''HİPERENFLASYON GELİYOR''

Yeşil Yeni Mutabakat adı altında Amerika’da çok büyük bir harcama paketini hükümetin onaylayacağından bahsetmiştik, Temsilciler Meclisi’nden bu taslak geçti. Bu trilyonlarca dolar harcama öngörüyor. Tarihte görülmemiş bir harcama programı, 1.75 trilyon dolar korkunç bir rakam. Amerika Birleşik Devletleri’nde FED’in bilançosunun 6.5 trilyon dolar olduğunu düşünürsek, bunun 1.75 trilyonunu tek kalemde ortaya koyuyor. Bu ne demek? Kaçınılmaz bir sonucu bunun ABD yüksek bir enflasyona gidecek.

Orada esen bir rüzgar, buraya geldiğinde kasırga oluyor. Gelişmekte olan Türkiye gibi ülkelerde bunun hiperenflasyon olarak karşılığını bekleyebileceğimiz, böyle küresel bir tehlikenin tam ortasına düşmüş durumdayız. Bu daha ne ki diyorum.”