"Hakan Fidan bana ‘Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz’ dedi"

Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in “Hakan Fidan bana ‘Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz’ dedi” sözleri gündemi sarsacak sözler söylemesi dikkat .ekti.

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü “Hakan Fidan: ABD ile anlaştık!” başlıklı yazısında, “Genelkurmay Başkanlığı eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin üç gün önce yani pazar günü öğle öncesi 11.00’de Ulusal Kanal’da yayınlanan programımızda aynen şunu söyledi:

'‘2011’in Mayıs ayında Suriyeli güvenlik heyetiyle Adana Mutabakatı çerçevesinde yapılması gerekenler için Marmara Köşkü’nde beraber yemek yedik. Suriyeliler gidince Hakan Fidan bana ‘Amerikalılarla anlaştık, beraber hareket edeceğiz’ dedi. Kuşkusuz Hakan Bey siyasi iradenin kararını açıklamıştı. İşte o günden sonra Suriye ile kurulan güzel ilişkiler çöpe atıldı ve Türkiye ABD’nın ardına takıldı. Bugünkü dramatik noktalara gelindi...’

Evet dönemin Genelkurmay yetkilisi Türkiye’nin Suriye politikasında belirleyici olan hususun Esad’ın yaptıkları değil, ABD’nin kuyruğa takılmak olduğunu tanıklığı ile ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Sabahattin Önkibar, “Hakikat bu ise, Esad Müslümanlara zulüm yaptı demek iftira değil mi?” diye konuştu.