31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti'den itikadi manada sıkıntılı ifadelerin kullanılması ve seçime alet edilerek ulu orta ifade edilmesi rahatsızlık veriyor.

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti  Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz,  Sivas Belediye Başkanı Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken "AK Parti'ye oy vermek yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum" açıklamaları unutulmadan hergeçen gün yeni benzer açıklamaların yapılması üzücü boyutlarda devam ediyor.

Yine AK Parti'de milletvekilliği yapmış olan Mehmet Metiner, Adıyaman'da yaptığı konuşmada kamu kurumlarında çalışan seçmenlere yönelik tehditvari açıklamalarda bulunarak "Ak Parti davamıza karşı bayrak sallarlarsa, başkalarının safında bize yumruk sıkarlarsa ertesi gün kendilerini başka yerlerde bulurlar." diyerek tehditler savurması dikkat çekmişti.

Bir başka AK Partili isim  Ordu  Milletvekili Şenel Yediyıldız ise partisinin seçim çalışmasında Ordu'nun Çamaş ilçesinde yaptığı konuşmasıyla ezana büyük saygısızlık yaptı. Yediyıldız'ın konuşmasının hararetlendiği esnada ezan okunmaya başlandı. Konuşmasını ezan okunduğu esnada durduran AKP’li vekil alaycı bir konuşmayla “Belediye Başkanım devam et diye emretti. Fetvayı verdi devam ediyorum” demesi unutulmadı.

"CENNET'İN ANAHTARLARI CEBİNİZDE"

AK Partili isimlerin yaptığı skandal açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz seçimde AK Parti'den aday adayı olduğu sırada yağmurun yağmasını AK Parti'ye bağlayarak "Allah buna emir vermiş, önceki hükümet dönemlerinde kıtlık vardı. Erdoğan'la AK Parti geldi 24 saat yağmur yağıyor" açıklamasında bulunan Mustafa Göktaş, bu açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Göktaş, katıldığı bir programda "AK Parti’ye oy verin cennetin anahtarı cebinizdedir" ifadelerini kullandı. AK Parti'li işadamı Mustafa Göktaş, Şanlıurfa'da şu açıklamada bulundu:

"Türkiye’nin 81 il için ve 31 Mart sabahı AK Partiye oy verin, mühürlerinizi AK Partiye Evet’e basın ve Recep Tayip Erdoğan’a oy verin ve oy verdikten sonra Cennet’in anahtarı cebininizdedir." saçma ifadeleri kullanması dikkat çekti.