Bir dönemin en çok izlenen haber spikeri olan Reha Muhtar, bugün sabaha karşı saat 03:45 sıralarında evinin kapısına dayanan Beşiktaş Kulübü yöneticisi Umut Güner tarafından tehdit edildiğini duyurdu.

Polise haber verdiğini ve şahsın gözaltına alındığını belirten Reha Muhtar, yaşadıklarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya WhatsApp üzerinden mesaj olarak gönderdi.

Muhtar mesajında, siyah-beyazlı kulüpte yöneticilik görevinde bulunan Umut Güner'i yazılarında kaleme aldığını, ayrıca Rasim Ozan Kütahyalı, Şükrü Yazıcıoğlu ve Yıldırım Demirören’i yazdığını ifade etti.

Umut Güner’in polis ifadesinde “Sen Göreceksin” şeklinde tehditte bulunduğunu söyleyen Muhtar, Güner’in Çağlayan Adliyesi’nde olmasına karşılık hakkında işlem yapılmadığını öne sürüp bu durumu eleştirdi.

İşte Reha Muhtar’ın Bakan Soylu’ya gönderdiği mesaj:

İKİ AY ÖNCE DE TEHDİT ALMDIĞI DUYURMUŞTU

Bir dönem Beşiktaş'ta yöneticilik yapan gazeteci Reha Muhtar, yaklaşık iki ay önce de Umut Güner tarafından tehdit aldığını duyurmuştu.

Muhtar, eski Bakan Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak'a seslenerek, “Sizi bilenler dürüst entelektüel birisi derler. 1,5 yıl önce Umut Güner tarafından ölümle tehdit edildi. Şahıs 'ölümle tehdidini açıkladım' diye beni 7,5 aya mahkum ettiler. Dün 03.45'te evim basıldı. Çocuklarım korkudan kustu. Nedense size söylemek geldi içimden” diye yazmıştı.

TEHDİT İDDİASINA MAHKEME MUHTAR’I CEZALANDIRMIŞTI

Reha Muhtar’ın Umut Güner tarafından tehdit edildiğini açıklaması sonrası görülen davada yaklaşık üç ay önce karar çıkmıştı.

Güner'in vekili, "Müştekinin sanığa karşı ölümle ve yaralama ile ilişkin bir tehdidi bulunmamaktadır. Şikayetçiyiz" demişti.

Muhtar ise savunmasında, "Müşteki tarafın ifadeleri yalan değilse en hafif deyimiyle yanlış ifadelerdir. Kişisel haberleşme dedikleri şey 'aşağılık herif' ibaresi ile başlayan cümledir" ifadelerini kullanmıştı.

Odatv'nin haberine göre,  Mahkeme, tarafları dinledikten sonra Reha Muhtar'a TCK 132/3 maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezası vermişti. Verilen bu cezanın ertelendiği ifade edilmişti.

Umut Güner