Gazeteci İsmail Saymaz Türk Lirası'ndaki düşüşe dikkat çekti. Gürcülerin artık TL'ye "harahura (değersiz)" dediğini belirten Saymaz, "Nereden nereye..." dedi.

Eylül ayından bu yana yüzde 60'tan fazla artan  dolar kuru, Aralık ayı  Merkez Bankası  PPK toplantısı öncesinde bugün rekor kırarak 14 TL'nin üstüne çıktı. Gram  altın 830 TL'yi, Euro ise 16 TL'yi aştı.

TL'nin döviz kurları karşısındaki değer kaybı en çok Türkiye'ye sınırı olan devletlerin vatandaşlarına yaradı. Bulgar, Yunan derken dün Azerbaycanlılar Türkiye'ye akın etti. 12 Kasım’da 5,88 TL olan bir Azerbaycan manatı yüzde 49 değerlenerek bugün 8,16 TL'ye ulaştı. 1 Bulgaristan Levası 8,35 TL'ye yükseldi. Bulgarlar ve Yunanlar  Edirne'ye, Gürcüler Rize'ye, Azerbaycanlılar ise Iğdır'a akın etti. 

Türk Lirasında yaşanan düşüş sonrasında Gazeteci İsmail Saymaz'dan dikkat çeken yorum geldi. Gürcülerin TL'ye artık 'harahura' dediğini belirten Saymaz, "Gürcüler TL'ye hara hura diyor. Yani işe yaramaz, bozuk, değersiz...  Gürcüler Rize'ye geldiğinde ellerindeki eşyaları satardı. Biz harahura derdik. Bugün döndü onlar TL'ye harahura diyor. Nereden nereye..." ifadelerini kullandı.