Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun sorumlusu olarak gösterdiği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise FETÖ’yle bağlantılarının araştırılmasını istediği zincir marketler üzerinden iktidarı, sert sözlerle eleştirdi.

Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Şu ‘3 harfli marketler' meselesi AKP'nin tam bir ikiyüzlülük oyunu. Bu marketler esnaf odalarının ısrarlı itirazlarına rağmen organize perakende sektörünün 42.000 şubeyle hakimiyetini ele geçirirken ses etmeyen AKP, şimdi şark kurnazlığıyla suçu, sorumluluğu üzerinden onlara atıyor!

3 harfli market zincirlerinin sahibiyle ‘Urla Villaları' meselesinden ilişkilerinin derinliğine vakıf olduğumuz AKP Genel Başkanı Erdoğan için seçim zamanı partisi adına oy devşirmek için en ücra köye kadar yaygın bu market zincirlerinin kuponlarını dağıtırken problem yok ama!

MHP'nin meseleye dahil olması ‘sahte kabadayı' misali AKP/Erdoğan için ortadaki oyunu yönetmesini zorlaştırdı. Şimdi açıklama yapan şirket yöneticisi, doğrudan talimatla istifa ettirilerek ittifak ortağının öfkesi söndürülmeye çalışılıyor.

İşin özü pek çok alanda uygulanan bilinçli sistematik yanlış politikalarla 20 yılda tarımdan başlayarak üretim ve fiyat istikrarını sağlayamayan Erdoğan, tanzim market-soğan tüccarı baskınları şimdi de Koop-bakkal gibi ‘Zihni sinir' projeleriyle propaganda kurnazlığı peşinde."