Ordudaki kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması için “FETÖMETRE” uygulamasını ortaya koyan, Akdeniz’de ‘Mavi Vatan’ haritasını hazırlayan Deniz Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın, mevcut görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı’nın emrine verilmesi büyük tepki toplamış ve tartışma yaratmıştı. FETÖ’cülerin hedef listesinde yer alan Yaycı ile ilgili yapılan bu değişiklik kamuoyunda “FETÖ’nün istediği oldu” şeklinde yorumlanmıştı.

“TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI İSTİFA ETTİ…

Gazeteci Nedim Şener, Yaycı’nın istifa ettiğini duyurdu.Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şener, şu ifadeleri kullandı:”TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI İSTİFA ETTİ… Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün Deniz Kuvvetleri’ndeki Kurmay Başkanlığı’nı bırakıp Genelkurmay’a geçmesini istediği Yaycı, düzmece bir dosya ile haksızlığa uğradığını belirterek istifa etti”.

Habertürk yazaarı Prof. Dr. Kürşad Zrolu da Tümamiral Yaycı’nın istifasını duyurdu. Zorlu, ” Son Dakika: Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti. Özellikle Libya konusundaki hamlelerde büyük payı vardı. Böyle olmamalıydı… Bu arada geçen ay Uluslararası İlişkiler alanında Doçent ünvanı almıştı.” notunu paylaştı.

TÜMAMİRAL CİHAT YAYCI KİMDİR?

Tümamiral Cihat Yaycı, 1966 yılında Elazığ’da doğdu. Deniz Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan Yaycı, 1988 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olmuştur.  Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de II. Komutanlık görevlerinde bulunan Cihat Yaycu, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yapmıştır.TELE1