Tarım Kredi Marketler’e tağşişli genel müdürü atayanlara dokunulmazken, kurumun itibarını zedelediği için Millî Gazete’nin haberine mahkeme tarafından erişim engeli getirildi. Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 4 Mayıs’ta verdiği kararla, Millî Gazete ile birlikte tağşişli genel müdür haberini alıntılayarak yayınlayan 55 tane gazete ve internet haber sitesine erişim engeli getirildi.

Buna göre, Tarım Kredi Marketler’in itibarını zedeledikleri için tağşişli genel müdürü atayanlara ve atanan kişiye yönelik hiçbir işlem yapılmazken, yapılan habere erişim engeli kararının verilmesi, halkın doğru bilgi alma hakkına vurulmuş büyük bir darbe olarak görülüyor.

Tarım Kredi Marketler’in başına atanan tağşişli genel müdür haberine erişim engeli getirildi. Habere erişim engeli talebini, tağşişli genel müdürün atandığı şirket bulunurken, mahkeme aynı günde karar vererek, Millî Gazete başta olmak üzere tağşişli genel müdür haberini yayınlayan 55 gazete ve internet haber sitesinden haberin kaldırılmasına hükmetti. Mahkemenin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi kayıtlarına rağmen tağşişli genel müdür ataması haberine erişim engeli kararı vermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesinin başına, geçmişte ürettikleri hileli ürünlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından birçok kez ifşa edilen gıda firmalarının kurucu ortağının atanması büyük bir skandala neden olmuştu. Millî Gazete tarafından ortaya çıkarılan skandal atama kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Millî Gazete, söz konusu skandal atamayı, 20 Nisan’da, “Cumhurbaşkanı’nın market projesine tağşişli genel müdür” haberi ile manşetten vermişti. Millî Gazete’nin manşet haberi gündemi belirlerken, 50’nin üzerinde gazete ve internet haber sitesi de Millî Gazete’nin söz konusu haberini sitelerinde manşetten yayınlamışlardı.
 

9 NİSAN’DA ATANMIŞTI, BAKANLIK KAYITLARI ORTADA

Tarım Kredi Marketler’in bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik AŞ’nin başına 9 Nisan’da Yavuz Mehmet Bulut vekâleten genel müdür olarak atanmıştı. Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu TADABAN GIDA ve ANADOLU EKSPER GIDA, defalarca hileli bal ve tereyağı ürettiği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde yer almıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarına göre Bulut’un firma ortağı olduğu dönemde TADABAN GIDA 15 kez, ANADOLU EKSPER de 3 kez hileli üründen dolayı ifşa edilmiş

ARIM KREDİ TELAŞA KAPILARAK SKANDAL ATAMANIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE ÇALIŞMIŞTI

TADABAN GIDA ve ANADOLU EKSPER GIDA’nın Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu dönemde ürettiği hileli ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarında belgeli olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri, kamuoyuna yaptığı açıklamada gerçekleri çarpıtarak Bulut’u aklamaya çalışmıştı.

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR HALEN GÖREVİNİN BAŞINDA

Tağşişli genel müdür haberleri hükümet içinde de büyük bir rahatsızlığa neden olurken, Yavuz Mehmet Bulut’un halen görevine devam etmesi de dikkat çekiyor. Bulut, görevden alınmazken, görev yaptığı Tarım Kredi Birlik AŞ’nin bakanlık kayıtlarını yok sayarak noter kanalıyla Millî Gazete’ye cevap ve düzeltme metni göndermesi manidar bulunmuştu. Telaş halinde gönderilen cevap ve düzeltme metni ile Millî Gazete üzerinde baskı kurulmaya çalışılması dikkat çekmişti.

TARIM KREDİ MARKETLER’İN İTİBARINI TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR DEĞİL, HABERLER ZEDELEDİ!

Bütün bu skandallar ortada iken Tarım Kredi Birlik AŞ, kurum itibarının zedelendiği gerekçesiyle 4 Mayıs’ta Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne söz konusu haberlerle ilgili olarak erişim engelleme talebinde bulundu. Söz konusu mahkeme de Tarım Kredi Birlik AŞ’nin talebini haklı bularak aynı gün habere erişim engeli getirdi. Mahkemenin erişim engeli kararında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarını ve haberdeki belgeleri yok sayması dikkat çekti. Diğer yandan Yavuz Mehmet Bulut, halen görevinin başında iken, mahkemenin kurum itibarını zedelediği gerekçesiyle haberlere erişim engeli kararı vermesi büyük bir çelişki olarak görüldü.

ERİŞİM ENGELİ 55 GAZETE VE İNTERNET HABER SİTESİNE GETİRİLDİ

Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin; ‘Cumhurbaşkanı’nın önem verdiği market projesine tağşişli genel müdür’ haberine yönelik verdiği erişim engeli kararının, sadece Millî Gazete için değil, haberi kullanan 55 gazete ve internet haber sitesine yönelik alınması da dikkat çekti. Buna göre, Tarım Kredi Marketler’in itibarını zedeledikleri için tağşişli genel müdürü atayanlara ve atanan kişiye yönelik hiçbir işlem yapılmazken, yapılan haberlere erişim engeli kararının verilmesi, kamuoyunun doğru bilgi alma hakkına büyük bir darbe olarak görülüyor.

Kaynak: Milli Gazete / Sadettin İnan