TSK'da birçok generalin emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi. Çok sayıda generalin son Yüksek Askeri Şura'da alınan terfi ve tayinlere tepki olarak emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi. Odatv'nin edindiği bilgiye göre şu ana kadar emeklilik kararı veren en sürpriz isim Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Erkal Kuzuoğlu. Kuzuoğlu bu göreve 2 yıl önce Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün yerine getirilmişti.

Çok sayıda generalin emeklilik dilekçesi verdiği öğrenilirken Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, Tuğgeneraller Ömer Faruk Bozdemir, Uğur Bülend Acarbay, Recep Özdemir ve Ertuğrul Sağlam diğer isimler. Söz konusu generaller dışında başka emeklilik taleplerinin de olduğu önümüzdeki günlerde tablonun netleşeceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU

1 Ağustos'ta gerçekleşen son yılların en kısa Yüksek Askeri Şura toplantısı kararları tartışma yaratmıştı. FETÖ ile mücadelesiyle kamuoyunda gündeme gelen bazı komutanlar emekli edilirken, bazılarının da terfi ettirilmemesi tartışma yaratmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 5 generalin istifa ettiği iddialarına ilişkin Erzincan'da konuştu. Akar, durumun doğal olduğunu talepte bulunan 2 generalin dilekçelerinin onaylandığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 generalin istifa ettiği iddialarına ilişkin, emeklilik talebinin doğal bir durum olduğunu belirterek, talepte bulunan 2 generalin dilekçelerinin onaylandığını söyledi. 

 Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları, Erzincan’daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu, 3. Ordu Komutanlığında devir-teslim törenine katıldı. 

DOĞAL BİR DURUM

Akar, bazı generallerin istifa ettiği iddialarına ilişkin, ''Emeklilik TSK mensuplarının da doğal bir hakkıdır. Ne zaman bu? Ocak-şubat, temmuz-ağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adım daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadaşların da çalışacağına eminim. TSK bir bütündür. TSK’da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider. '' diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete