Türkiye’nin yeni bir kur atağı ile karşı karşıya kalabileceğini açıklayan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, ‘’250 milyar dolarlık finansman gerekiyor. Eğer finansmanda en ufak bir daralma olursa ya da bugün o ‘dostlar’ fikirlerinden vazgeçerse, 2 ile 3 ay içerisinde yeniden bir kur atağı ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Bu senenin sonunu getirmek bile kolay olmayacak.’’ dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sunduğu Bi Karar ver’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yıldıray Oğur’un ‘’Muhalif ve seküler çevredeki medyada şöyle bir argüman var; ‘Türkiye’nin gündemi ekonomi, baş örtüsü çözülmüş bir sorundur’. İnsanlar başörtüsü tartışmaları olunca ekonomiyi unutuyor mu? Buradaki denklem hakkında ne düşünüyorsunuz?’’ sorusuna, bu sözleri söyleyen ile ‘Neden AK Parti’nin yüzde 30 alıyor’ diyenlerin aynı insanlar olduğunu belirten Özcan ‘’Bir başlık olarak önüme geldiğinde, evet Türkiye’nin gündemi bu değil. Ama bu bir kadim sorun. Bu durup dururken değil, geçmişten gelen bir sorun.’’ diyerek yanıtladı.

‘SİYASETÇİLER DEĞİL VATANDAŞ SÖYLEDİĞİ ZAMAN O SORUNLAR OLMAZ’

‘Sorun yok ki’ demenin, tipik bir otoriter siyasetçi üslubu olduğunu anlatan Özcan ‘’Kürt sorunu kürtler ‘sorunumuz’ yok dediği zaman, Aleviler ‘sorunumuz’ yok dediği zaman, başörtüsü sorunu da başörtülü kadın ‘benim artık böyle bir sorunum kalmadı’ dediği zaman o sorunlar olmaz. Bu ülkede yoksulluk sorunu artık vatandaş ‘biz yoksulluktan kurtulduk’ dediği zaman olmaz. Bunu siyasetçiler değil vatandaş söyleyecek. Alevi olarak sayın Kılıçdaroğlu’nun değil, Alevi vatandaş söyleyecek.’’ ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA ALEVİLİK ‘ELEŞTİRİSİ’

Diğer bir yandan da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Alevilik üzerinden gösterilen tepkileri de eleştiren Özcan ‘’Bu ülkedeki 85 milyon paydaşın birisi olarak söylüyorum; bir siyasi partinin genel başkanının her şeyi konuşabilirsiniz. Ama mezhebini konuşamazsınız. Bu hukuki değil.’’ İfadelerini kullandı.

‘BU SENENİN SONUNU GETİRMEK BİLE KOLAY OLMAYACAK’

Döviz konusundaki, alınan borçlarla ilgili konuşan Özcan ‘’250 milyar dolarlık finansman gerekiyor. Eğer finansmanda en ufak bir daralma olursa ya da bugün o ‘dostlar’ fikirlerinden vazgeçerse, 2 ile 3 ay içerisinde yeniden bir kur atağı ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Bu senenin sonunu getirmek bile kolay olmayacak.’’ dedi.

karar.com