Zonguldak, Karabük ve Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak 1000 işçi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla kura çekimi yapıldığı anların görüntüleri yürek yakan bir görüntü ortaya koydu.

1000 İŞÇİ İÇİN 35 BİN BAŞVURU…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonunda ilk etapta alınacak 1000 işçi için Zonguldak’a 700, Karabük’e 200, Bartın’a 100 kontenjan ayrıldı. İş-Kur aracılığıyla 12-18 Şubat arasında başvurular alınırken, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te çalışacak maden işçileri için toplam 35 bin 770 iş başvurusu yapıldı. Dün 3 ilde noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildiği anlar işsizliğin gerçek yüzünün ortaya çıkmasına neden oldu.

Zonguldak’ta, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 1000 işçi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sırasında büyük heyecan yaşadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonunda ilk etapta alınacak 1000 işçi için Zonguldak’a 700, Karabük’e 200, Bartın’a 100 kontenjan ayrıldı. İş-Kur aracılığıyla 12-18 Şubat arasında başvurular alınırken, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te çalışacak maden işçileri için toplam 35 bin 770 iş başvurusu yapıldı. Dün 3 ilde noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildiği gözlemlendi.

“GEÇİNMEK ÇOK ZOR BAŞKA ÇARE YOK”

Sabah erkenden kurayı takip etmek için geldiğini ifade eden Hakan Kuyu(30), işi çok istediğini belirterek, “Sabah erkenden geldik. Genelimiz hep madenci. Babamız arkadaşlarımız madenci. Yapacak başka iş yok zaten” dedi. İki oğlunun da kuraya girdiğini ifade eden Elvin Islak ise, “Onlar için geldim. Kurayı izliyorum. İnşallah çıkar. Evliler, çocukları var. Başka çareleri yok. Geçinmek çok zor. Evleri de kira. Bu garanti devlet işi. Şimdi İstanbul’da gurbette çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.