İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, PKK'nın Suriye kolu YPG'li heyeti kabul etti... Linde, geçen hafta da Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, terör örgütü PKK’nın Suriyeli kolu PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı konumundaki Suriye Demokratik Konseyi’nin yetkili ismi İlham Ahmed ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Ann Linde, heyetle görüşmesini sosyal medya hesabından duyurdu. Linde, heyeti kabulünden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Linde, ülkesinin PKK'yı desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Ann Linde ile görüşen PKK'lı heyet, daha önce de Linde ile görüşmeler yapmıştı.

GEÇEN HAFTA ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in başkenti Stockholm’de, 2 Aralık'ta, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile görüşmüştü.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı, AGİT Dönem Başkanı İsveç’in ev sahipliğinde başkent Stockholm’de düzenlenmişti. Toplantı için İsveç’te bulunan Çavuşoğlu, Ann Linde ile görüşmüştü.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Güne AGİT Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yle görüşerek başladık. Afganistan ve Ukrayna dahil AGİT coğrafyasındaki gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullanmıştı.