Gazeteci Mehmet Tezkan bugünkü yazısında Millet İttifakı'nın tutumunun iktidar yanlılarını deli ettiğini belirtirken AK Parti’nin seçimlere yönelik yaptığı oyunu “Çakallığa bakın” sözleriyle anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi isimlerin aday olarak gösterileceği birileri tarafından sürekli gündemin ilk maddesi olarak tutuluyor. Bu duruma dikkat çeken gazeteci Mehmet Tezkan yapılanları  AK Parti’nin seçim operasyonu olarak nitelendirirken dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Halk TV’nin internet sitesinde yazan gazeteci Mehmet Tezkan “Suyu bulandırmak için… Aday sürme yarışı” başlıklı yazısıyla okuyucularının karşısına çıktı.
Yazısında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Millet İttifakı genel başkanlarının ser verip sır vermemesine dikkat çeken Tezkan “Bu durum iktidar yanlılarını deli ediyor. Kurdeşen olacaklar!” diye yazdı.

"ÇAKALLIĞA BAKIN..."

AK Parti’nin suyu bulandırmak için bir çok hamle yaptığını ifade eden Tezkan “Çakallığa bakın…” diyerek şunları yazdı:

Hayat pahalılığı konuşuluyor, yoksullaşmadan şikâyet ediliyor, yarı aç yatmadan söz ediliyor, çocuğuna harçlık veremeyen babaların feryatları duyuluyor…
Dikkatleri başka yöne çekmek, tartışılacak mevzu bulmak lazım.
Düşündüler taşındılar, sonunda buldular. Siyaset piyasasına aday sürmeye karar verdiler. Hemen kolları sıvadılar…
Ümit Özdağ aday olacakmış! Kendisinin haberi yok ama  Haşim Kılıç da adaymış! Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı. Abdullah Gül’e yakın isim. Gül üzerinde anlaşılamadığı için Haşim Kılıç da karar kılınmış!
Bir başka aday, halen Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Zühtü Arslan. Arslan HDP’nin kapatılmaması yönünde oy verecek, böylece Kürt seçmenin sempatisini kazandıktan sonra adaylığını ilan edecekmiş.
Çakallığa bakın…
Hem piyasaya yeni aday sürüyorlar hem de kapatma davasında vereceği oyu etkilemeye çalışıyorlar. Psikolojik baskı yapıyorlar.