Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, geçtiğimiz günlerde yazdığı "İBB'nin kirasını ödeyip benzinini koyduğu araçları saray ve AKP kullanmış" başlıklı yazısına AKP avukatı Muammer Cemaloğlu aracılığıyla gönderilen düzeltme üzerine bugün söz konusu araçların hangi isimlere tahsis edildiğini yazdı.

Yazısında, "Güneş balçıkla sıvanamasa da AKP, avukatı Muammer Cemaloğlu aracılığı ile bir cevap ve düzeltme göndererek gerçeklerin üstünü inkar yoluyla kapatma gayretine girişti. Herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen AKP'nin cevap ve düzeltmesini 'cevap hakkına saygı' ilkemiz gereği köşemizde yayınladık" ifadelerine yer veren Ağırel, "İBB tarafından kiralanıp AKP'ye tahsis edilmiş araçların listesini yayınlamam kaçınılmaz oldu" diyerek listeyi yayımladı.

Ağırel, "Buyrun; inceleyin, araştırın...Yapacak bir düzeltmeniz, verecek bir cevabınız varsa onu da bu sütunlarda yayınlamaya hazırım" ifadelerini kullandı.

Murat Ağır'el'in ''AKP'nin cevap ve düzeltmesine bir cevap düzeltme de benden!..''başlıklı yazısı:

10 Mayıs 2021 Pazartesi

Değerli okuyucularım; bugüne kadar bu sütunlarda ne yazdıysam hepsi titiz bir araştırma sonucu elde edilmiş ve hepsi belgeli yazılardır. 3 Mayıs'ta yayınlanan "İBB'nin kirasını ödeyip benzinini koyduğu araçları saray ve AKP kullanmış" başlıklı yazım da bu ilkelerime bağlı kalarak kaleme aldığım bir yazıydı. Ortaya çıkardığım bu gerçek büyük yankı yaratırken söz konusu usülsüzlüğe adı karışan kurumları da rahatsız etti. Güneş balçıkla sıvanamasa da AKP, avukatı Muammer Cemaloğlu aracılığı ile bir cevap ve düzeltme göndererek gerçeklerin üstünü inkar yoluyla kapatma gayretine girişti. Herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen AKP'nin cevap ve düzeltmesini "cevap hakkına saygı" ilkemiz gereği köşemizde yayınladık.

Ancak, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hiçbir birim, organ ve kademesine haberde iddia olunan şekilde araç tahsis edilmesi söz konusu değildir" denilen cevap ve düzeltmenin bir düzeltmeye ihtiyacı olduğunu görünce İBB tarafından kiralanıp AKP'ye tahsis edilmiş araçların listesini yayınlamam kaçınılmaz oldu. Buyrun; inceleyin, araştırın...Yapacak bir düzeltmeniz, verecek bir cevabınız varsa onu da bu sütunlarda yayınlamaya hazırım. 

İşte o liste: