Habertürk yazarı Kübra Par, HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmasında TBMM'de yoklama alınması gündeme geldiği ancak AKP'li vekillerin devamsızlık tespiti yapılmasına karşı çıkmalarını eleştirdi.

"Demek ki söz konusu maaşlarına zam olunca siyaseti kenara bırakıp pek güzel anlaşan vekillerimiz mesele Meclis’e uğramadan milletvekili gibi takılmak olunca da gayet iyi anlaşmışlar" diyen Par, "Meclis’te grup kararına göre sadece el kaldırıp indirerek vekillik yapanlar olduğunu biliyorduk. Meğer onu dahi yapmayanlar varmış" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIN OYUNA HAKARETTİR"

Meclis'teki vekillere "Hiç kusura bakmasınlar ama bu millet sizi dışarıdaki işlerinizi takip edin diye değil Meclis’te yasama çalışmalarına katılın diye seçti" diye seslenen Kübra Par, "Yeni sistemde Başbakan yok, bakanlar milletvekili olamıyor. Sadece yasama ve denetimden sorumlular. Yani eskiyle kıyaslanması yanlış. Allah bilir 3 yıldır Meclis’e uğramayan vekil bile vardır. Bu, vatandaşın oyuna hakarettir. Mazeretsiz 5 oturum üst üste gitmeyen milletvekili o koltuğu boşuna işgal etmemeli" diye yazdı.