Ankara kulislerine ilişkin verdiği bilgilerle bilinen gazeteci Sedat Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan'ın en büyük rahatsızlığını açıkladı. Erdoğan'ın AKP'yi kurarken ' Milli Görüş gömleğini' çıkardığını ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın ölene kadar Erdoğan'ı eleştirdiğini hatırlatan Bozkurt, Erdoğan'ın en büyük rahatsızlığının temelini Erbakan Hoca'nın attığı Saadet Partisi olduğunu belirtti.

Kısa Dalga'da yayımlanan köşe yazısında Sedat Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

"Erbakan dava adamıydı, vefalıydı ve kadrosuna hep sahip çıktı. 12 Eylül darbesinden sonra yargılanırlarken, sanık sandalyesinde yan yana oturduğu isimlerle bakanlar kurulu sıralarını paylaştı. Ve o kadro Erbakan öldüğü zaman eksiksiz olarak onun tabutun altında son görevlerini yapmak için hazırdılar.

Bu hareketin karşısındaki varlığı Erdoğan’ı hep rahatsız etti. Saadet Partisi’ni yanına çekmek için çok uğraştı. Önce Mustafa Kamalak ardından Temel Karamollaoğlu ile net bir siyasi çizgiye oturdu Milli Görüş.

Kamucu, adaletçi, özgürlükçü. Sınırları sizinki kadar geniş olmayabilir ama öyle. Şimdi kongreye gidiyor, değişime her zaman itirazlar olabilir. Burada da var. Ama Karamollaoğlu parti içinde çok güçlü, en az Erbakan kadar. İtirazların daha fazla yükselmesini isteyen bir de iktidar var karşısında. Bir de buradan iktidara mesaj vermek isteyenler. Mevcut yönetime muhalefet eden ekipler var ama Karamollaoğlu’nun karşısında aday yok.

Değişim için mevcut yönetim eleştiriliyor Saadet Partisi’nde ama ıskaladıkları bir gerçek var. Bu değişim 1990 yılında başladı ve bizzat Erbakan tarafından başlatıldı. Bu değişimle birlikte büyüyerek Erbakan’ı başbakanlık koltuğuna oturttu Milli Görüş. Bu bünyeden çıkan partilere AKP başta olmak üzere ömür biçilirken Saadet Partisi yani Milli Görüş'ün ana damarına ömür biçilemiyor."