Geçtiğimiz gün Türkiye ile siyonist İsrail rejimi arasındaki ilişkilerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 10 yılın ardından İsrail rejiminin Havayolları EL AL Airlines'a ait bir uçağın dün sabah İstanbul'da bulunan Atatürk Havalimanı'na indiği öğrenildi.

“TİCARETİN YENİ REKOR SEVİYELERE ULAŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Söz konusu olay dikkat çekerken siyonist İsrail rejiminin Türkiye Büyükelçiliği sosyal medya hesabı aracılığıyla konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. 10 yıl aradan sonra EL AL Airlines'a ait uçağın bu sabah İstanbul'a iniş yaptığı belirtilen açıklamada "Bugünden sonra, #THY'nin yanı sıra ELAL da #TelAviv-#İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak." ifadeleri kullanıldı.

Siyonist İsrail rejiminin Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"10 yıl aradan sonra ilk kez bir @EL_AL_AIRLINES kargo uçağı bu sabah İstanbul'a iniş yaptı. Bugünden sonra, #THY'nin yanı sıra ELAL da #TelAviv-#İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak."

ERDOĞAN'DAN AYNI GÜN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Türkiye ile siyonist İsrail rejimi arasındaki ilişkilerde dikkat çeken bir gelişme yaşandığı günde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fiistin'e dair bir açıklamada bulundu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ABD'li Müslümanlara videolu mesaj gönderen Erdoğan, "Üç dinin kutsalı olan, ilk kıblemiz Kudüs-ü Şerif'in, dünya Müslümanlarının kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Filistin topraklarının kimseye peşkeş çekilmesine göz yummayacağız" dedi.

EYLEM İLE SÖYLEM TEZAT OLUŞTURDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'e destek ifadeleri de içeren bir açıklamada bulunduğu bir günde İsrail'in verdiği mesaj dikkat çekti.

Erdoğan'ın açıklaması ve İsrail rejiminden yapılan "Bugünden sonra, #THY'nin yanı sıra ELAL da #TelAviv-#İstanbul arasında karşılıklı uçuşlar gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ticaretin yeni rekor seviyelere ulaşmasına katkı sağlayacak." açıklaması bir tezat oluşturdu.

Gayrimeşru bir rejim olan İsrail ile İslam coğrafyasının sancaktarı konumunda olması gereken Türkiye arasındaki ticari ilişkilere dair verilen mesaj kaygı uyandırdı. Öte yandan İsrail tarafından verilen mesajın İsrail rejiminin Batı Şeria'yı ilhak etme hazırlığı yaptığı bir süreçte dile getirilmesi de dikkat çeken bir başka nokta oldu.

Kaynak: Milli Gazete /  Bekir ŞİRİN