Son dönemde FETÖ ile mücadele eden kritik isimlere ilişkin “iftira” içerikli fakslarla savcılıklara ve kurumlara suç duyurusunda bulundukları, bunları ise bazı savcılıkların ve kurum yetkililerinin işleme koyduğu iddia edildi.

yeniakit.com.tr’ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, benzer bir konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Yapılan açıklamalarda yetkili isim, “Firari FETÖ’cü Hüseyin Demirtaş, özellikle FETÖ ile mücadele eden çok kritik önemli isimlerle ilgili yurtdışından faks yoluyla savcılıklara ve kurumlara ‘iftira’ içerikli suç duyuları yapıyor ve maalesef bu suç duyurularını dikkate alıp işleme koyanlar da çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Devamında ise “Bu firari teröristin fakslarını işleme koyan çeşitli yetkililerin olması da içler acısı bir durumdur. Bu alçakların iftiralarını işleme koyarak FETÖ ile mücadele edilir mi? FETÖ ile mücadele eden isimler yıldırılmakta, bıktırılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kendisine ve ailesine iftira, hakaret ve tehditlere ilişkin olarak 3 bini aşkın suç duyurusu Cihat Yaycı tarafından adli makamlara yapıldığı söylenilmektedir” diye konuştu.

FETÖ’NÜN SUBAYLARINI KİM TERFİ ETTİRİYOR

Daha birkaç gün önce 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bangladeş’te askeri ateşe olarak görevli olan Serdar Atasoy’un, 2020 Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak atandığı ve FETÖ irtibatı tespit edilmişti. Atasoy, gözaltına alınmış, itirafçı olmuştu.

Yeni Şafak gazetesi de manşetinde “Bu adamı kim korudu” başlığıyla Serdar Atasoy’un FETÖ irtibatlarını yazmıştı.

Haberde şu bilgilere yer verilmişti:

“15 Temmuz ihaneti sırasında Bangladeş’te ‘albay’ rütbesiyle askeri ataşe olan Serdar Atasoy, FETÖ’cü şüphesiyle merkeze çekilmesine rağmen basamakları peş peşe tırmanıp tuğgeneral oldu. Bu da yetmedi; 2. Ordu’da ‘Harekât Başkanı’, 5 Ağustos 2020’de Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı yapıldı. Şimdi, FETÖ’nün ‘Cumhurbaşkanına yaver olacaklar’ listesinde de olan Atasoy’u kim veya kimlerin koruduğu soruluyor. Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde 6 gün sorgulanan emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy, itirafçı olduğu gerekçesiyle adli kontrol kararıyla serbest kaldı.”

FİRARİ ALBAY HÜSEYİN DEMİRTAŞ KİM

Hüseyin Demirtaş adlı firari FETÖ’cü, 15 Temmuz gecesi Bükreş’te ateşe olarak görev yapıyordu.

FETÖ’cü Demirtaş isminin bazı mahkeme dosyalarına da yansımış ve “FETÖ’nün ileri gelen kumpas ve kurgulayıcısı” olarak tarif edildi.

15 Temmuz’dan sonra ankesörlü telefon, Bylock ve bazı ifadeler üzerine tutuklanan Hüseyin Demirtaş, “Bel fıtığı ameliyatı olacağım” bahanesiyle mahkeme tarafından önce tahliye edilmiş ve ardından alelacele yurtdışına firar etti.

Demirtaş'ın FETÖ mensubu olduğu, örgütün amaçları doğrultusunda hareket ettiğine dair birçok itirafçı beyanı bulunuyor.

İtirafçı kurmay albay H.D, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde, Demirtaş ile aynı örgüt evine gittiklerini söylerken Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca beyanı alınan kurmay albay M.K.A. da Demirtaş'ın FETÖ yapılanması içinde faaliyetlerde bulunduğunu detaylı bir şekilde anlatmıştı.

Paylaşımlarında, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ihanetle suçlayan Demirtaş, darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin soruşturmayı yürüten savcıları ve davayı gören mahkeme heyetini de hedef gösteriyordu.