AK Paeri tarafından  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplayarak gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.  Özhaseki, hakkında ileri sürülen 'FETÖ' iddialarına tepki gösterirken "İspatlasınlar adaylığı bırakırım" diyerek Oda TV muhabiri Ali Türkaslan'ın "Özhaseki'nin FETÖ'yle ilişkilendirilmesi siyasetçiliği bir kenara bırakın insanlığa yakışmaz" sözlerini alıntıladığı görüldü.

"İSPATLASINLAR ADAYLIĞI BIRAKIRIM"

Özhaseki, programda hakkında çıkan 'FETÖ' iddiaları ile ilgili olarak 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet' sözü bana aittir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ben söyledim. Ben bunların sohbetine katılmış değilim" açıklamasında bulunarak "Kayseri'de herkes benim geçmişimi bilir. Bunların sistemli saldırıları insanı yoruyor bazen. Burada 220 tane FETÖ'den adam atılmış diyor rakibimiz. Allah adamı çarpar. Benim atadığım hiç kimse bir tanesi FETÖ'den atılmadı. 220 tane FETÖ'den adam atılmış dediler. Kayseri'de 110 tane 50 tane atıldığını ispatlasınlar adaylığı bırakırım." diye konuştu

"İNSANLIĞA YAKIŞMAZ"

"İlk çıktığımda Kayseri'ye adam gönderdiler." diyen Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti;

"Bana yıllarca muhalefet etmiş bir grup var. Bir tanesi Oda TV muhabiri. Diyor ki, 'Özhaseki Kayseri'de görev yaparken Oda TV'de hakkında en ağır yazıları kaleme alıp, icraatlarını en sert eleştiren gazetecilerden biriyim. Özhaseki'nin ABD'ye gidip Gülen'le görüştüğüne ilişkin hiçbir şeye rastlamadım. Özhaseki'nin FETÖ'yle ilişkilendirilmesi siyasetçiliği bir kenara bırakın insanlığa yakışmaz. FETÖ'cüler çekirdekten yetişen Özhaseki'nin ülkücü olduğunu bilirler'." dedi.