Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakını olarak bilinen hemen hemen her icraatini gerçekleştirmekle sorumlu tuttuğu Nurettin Veren’den bomba açıklamalar geldi. Nurettin Veren son açıklamasında “Fethullah Gülen’in eski sağ kolundan bomba: Devletin hala yüzde 90 FETÖ  yönetiminde” diye konuştu.

"DEVLET ŞUANDA YÜZDE 90 FETÖ'NÜN YÖNETİMİNDE"

AKP İktidarına yakın televizyon kanalı Beyaz TV’de sık sık görmeye alıştığımız Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan Nurettin Veren Gerçek Gündem’de yer alan habere göre devletin yüzde 90'ınında hala FETÖ'nün olduğunu iddia etti. Veren ayrıca FETÖ’nün hala devlet içinde çok güçlü olduğunu öne sürerken “Esas iktidarda olan FETÖ ve kadrolarıdır” notunu düştü.

İşte Nurettin Veren’in AK Parti hükümetini FETÖ’yle mücadele konusunda eleştirdiği o sözleri:

"Ağaçlar dalları budandıkça daha çok gelişir daha çok verimli hale gelir daha çok meyve verir. Mühim olan kökten kurutmak veya kesmektir Mühim olan FETÖ'nün kanserle mücadele eder gibi ışın tedavisi ilaç tedavisi ve en son ameliyatla kesip atma gibi ayrı metotlarla mücadele edilerek felsefesinin de Kur'an'ın yozlaştırarak insanları sapıttırdığı noktalardan kurtarılması ile Mümkün olabilir. Devlet şu anda %90 FETÖ'nün yönetimindedir esas iktidarda olan FETÖ ve kadro,larıdır ne iktidar ne muhalefet bunlarla baş etmekte başarılı olamamıştır. Ahmak rayiet başındaki insanları firavunlaştırır. Koyunlaşmış ve yozlaşmış milletler kendi elleriyle diktatörlerini firavunlarını ve cellatlarını üretirler. Bu hususta Kur'an'ın mucizevi beyanı şöyledir : ( Kemal tekün-ü yuvella aleyküm) yani siz nasılsanız o şekildeki insanların eliyle yönetilirsiniz demektir"