Resmi temaslar kapsamında Ankara’nın ardından İstanbul’a gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ilk ziyaretini Fener Rum Patrikhanesi’ne yaptı. Fener Rum Patrikhanesi’nde gerçekleşen ziyarette, Sherman’a ABD’nin Ankara Büyükelçisi DavId M. SatterfIeld, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer eşlik etti.

Kilisede mum yaktı

Patrikhane görevlileri tarafından karşılanan Sherman, Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi’ni ziyaret ederek kiliseyle ilgili bilgi alarak mum yaktı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Sherman’ı kilise ziyaretinin ardından ağırladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman burada yaptığı konuşmada, “Bugün, dünya çapında 300 milyondan fazla nüfusa sahip Ortodoks dünyada saygı duyulan bir lider olan Patrik Bartholomeos ile görüşmekten onur duyuyorum” dedi.

“ABD’nin Patrikhane ile yıllara dayanan bir ilişkisi var”

ABD’nin Patrikhane ile uzun yıllara dayanan bir ilişkisinin olduğunu söyleyen Sherman, bu bağlamda ulusal sınırları aşan küresel problemlerde iş birliği yaptığını dile getirdi.

Sherman, dünya çapında din özgürlüklerini teşvik etmek için Patrikhane’yi bir partner olarak görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Görüşmelerin ardından Patrikhane bahçesinde hatıra fotoğrafı çekildi.

Milli Gazete Gazetesi

Kaynak: Milli Gazete