Gazeteci yazar  Fehmi Koru, Taksim İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı sonrası sosyal medya platformlarına getirilen ‘kısıtlama’ kararını eleştirdi.

Fehmi Koru dün akşam TV5’te ekrana gelen “Serbest Görüş” programının canlı yayın konuğu oldu.

Gazeteci Fehmi Koru, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası kısıtlanan internet erişimine ilişkin, “Bu engeller deneme miydi?” diye sordu. 

“ VPN kullanımına müsaade etmediğini bildiğimiz devlet yetkilileri, insanlara VPN kullanarak mesajlarını illettiler.” diyen Fehmi Koru konuşmasında şunları kaydetti:

BU ENGELLER DENEME MİYDİ?
“Yani VPN kullanımına müsaade etmediklerini bildiğimiz devletin yetkilileri kendileri görüşlerini, mesajlarını, VPN kullanarak insanlara ilettiler, niçin çünkü kendileri koydukları engeller yüzünden. Şimdi bu engeller bir deneme miydi? Yani bugün yapılan, o gün yapılan o kısıtlama erişimin imkânsız hale getirilmesi acaba daha sonra başka ortamlarda, başka vesilelerle de tekrarlanabilecek olan bir şey mi? Nasıl yapıldı o iş, çok basit bu konuların uzmanı olan birtakım ülkeler  var İsrail  gibi. Onların ürettiği birtakım elektronik cihazlar var, o cihazlar kullanılarak bu yapılabildi. Demek ki devletin elinde o cihazlardan var onu biliyoruz şu anda, yapıldığı için. Halbuki daha önce böyle bir bilgimiz yoktu öyle cihazların devletin elinde olduğunu bilmiyorduk. Çünkü o cihazlar aynı zamanda başka işlere de yarıyor yani demokratik ülkelerin cevaz vermediği işlere de yarıyor.
HERHANGİ BİR RESMİ AĞIZDAN AÇIKLAMA GELMİYOR
Şimdi bütün bunlar düşünüldüğünde Türkiye bir terör eylemiyle karşı karşıya. Aslında şu anda bizim konuşmamız gereken verilecek verilmiş olan sıhhatli bilgiler istikametinde bu olaya doğru bir teşhis koymaktı. Ama dikkat ederseniz ilk günün açıklama yapıldı, pazar günü. Bugün perşembe bu arada herhangi bir resmi ağızdan, herhangi bir resmi açıklama duymadık, savcılardan da bir açıklama gelmiyor. Halbuki ilk gün konulduğu bir teşhis ve kamuoyu şu anda onu bunun öyle bir eylem olduğunu düşünüyor, öyle bir kanaate sahip.”