Gazeteci yazar Fehmi Koru adını taşıyan internet sitesinde kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında, altılı masanın önemine dikkat çekti.

Fehmi Koru, “Herkes kendi çöplüğünde ötüyor günümüzde. Selam sabah bile yok farklı insanlar arasında. İşte bu yüzden, ‘6’lı masa’ önemli. Farklı kitlelere hitap eden altı siyasi partinin liderlerinin zaman zaman bir masada buluşmaları, orada geçirdikleri saatler boyunca ülke sorunları üzerinde imal-i fikr etmeleri, her buluşmalarından sonra yayımlanan ortak metne imzalarıyla onay vermeleri, diğer günlerde de birbirlerini rencide edecek söz ve tavırlardan kaçınmaları son dönemlerin alışkanlıklarının dışında bir görüntü. Büyük bir başarı bu.” diye yazdı.

Fehmi Koru, “Farklı görüşlerin sahipleri farklı kalmaya devam ederek neden bir arada bulunamasın? Bulunmalı” başlıklı yazısının devamında şunları kaydetti:

“Siyasetin ülkeyi karpuz gibi tam ortasından böldüğü bir ülkede, altı lider, önce o bölünmeye kafa tutuyor ve sonra da bölünmüşlüğü ortadan kaldırmanın yollarını birlikte arıyor.
Farklılığın düşmanlığa sevk etmesi gerekmediğini onlara bakarak düşünebiliyoruz.
O altı partiden her birine kendini yakın hisseden, kalemi ve yorumlarıyla yakın hissettiği partinin başarısına katkıda bulunanlar, yine eskinin alışkanlıklarını sürdürüyorlar ve bu da sırıtıyor.
Yalnızca farklı partilerin liderlerinin buluşmalarıyla yetinmeyip farklı görüşlere sahip değişik mesleklerden insanları da bir araya getirmenin ve ortak sorunları efendice tartıştırmanın bir yolu bulunmalı.
İngiliz gazetelerinin hafta sonu ekleri, her göz attığımda, bana bunları düşündürüyor.”