CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde helalleşme çağrısını yineleyerek başörtüsü sorununu da kapsayan bir kanun teklifini  Meclis’e sunacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından CHP Grup Başkanvekillerinin de imzasıyla Meclis’e kanun teklifini sundu.

AKP kanadından verilen teklifin yeni bir durum olmadığı ifade edilirken MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli teklife destek vermeyeceklerini açıkladı. Gazeteci Fehmi Koru ise bugünkü yazısında CHP’den gelen bu teklifin neden önemli olduğunu yazdı.

"ÖNEMLİ OLAN BU ÇAĞRIYI CHP’NİN YAPMASI"

Koru yazısında “Kılıçdaroğlu ‘devlet’ ve ‘derin devlet’ karşısında tavır aldı, desteği hak ediyor…” ifadelerini kullanırken önemli olanın bu çağrının CHP tarafından gelmesi olduğunun altını çizdi.

Bizzat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan gelen bu teklifin neden bu kadar önemli olduğuyla ilgili Fehmi Koru şu ifadeleri kullandı:

Zaten bu yüzden de,  AK Parti sözcüleri, rahatlıkla “Biz gidersek başörtüsü yasağı geri gelir” diyebiliyorlar.
Gerçekten de yasakçı bir ortamla karşılaşılırsa eski duruma dönülebilir.
Yasağın titizlikle uygulanmasında başı çeken CHP’nin günümüzdeki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidar bileşenlerine yaptığı, “Gelin, bir yasayla yasağı gündemden çıkartalım” çağrısı işte bu sebeple önemli.
AK Parti sözcülerinin bu çağrıyı yetersiz bulmaları, anayasa değişikliğiyle aynı sonucu alma karşı çıkışını yapmaları fazla bir anlam taşımıyor. 
Önemli olan CHP adına bu çağrının yapılabilmesidir.

Yazısının son bölümünde ise Koru “Ezber bozucu bu son girişimi için CHP lideri tebriki ve desteği hak ediyor.” Diye yazdı.