Gazeteci yazar Fehmi Koru, kişisel blogunda yazıdğı bugünkü köşe yazısında Meclis'ten geçen tezkere ile ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı. Tezkereye  CHP ve  İYİ Parti'nin farklı oy kullanması ile ilgili Koru, iktidarın bu durumu ittifakı çatlatmak için kullanabileceğini belirtti.

Yurtdışına asker gönderip yabancı askerleri Türkiye'de bulundurmayla ilgili iki yıllık bir genel izni öngören tezkereye TBMM’de 'evet' oyu kullanarak destek veren İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'dan tarafından 'aferin' aldığını belirten Fehmi Koru, "Buna karşılık, anamuhalefet partisi, aynı tezkereye ‘hayır’ oyu kullandı diye iktidar tarafından şiddetli eleştirilere muhatap. İktidar sözcüleri, milletvekilleri ‘hayır’ oyu kullanan partiyi ‘milli konularda hassasiyet’ göstermediği için suçluyor." diye yazdı.

"AK Parti penceresinden bakanların siyasete yaklaşımlarını daha iyi anlamamıza yarıyor bu tespit" diye yazan Koru, şöyle devam etti:

"İktidar her yaptığının muhalefet tarafından da onaylanmasını istiyor; bu son örnekte gördüğümüz gibi, beklediğinden farklı davranan bir parti çıktığında şaşırıyor.
Vaktiyle iktidara en keskin muhalefeti yapmış bir parti ile bugün iktidar ortağı olması, onu bir örnek olay olarak belirleyip, siyaset zeminindeki her partiye bir gün yanına gelecek ‘potansiyel ortak’ gözüyle bakmayı getirmiş besbelli.
Şimdilerde tezkereye ‘evet’ oyu vermiş milletvekilleri ve parti üzerinde çalışılacaktır."
‘Milli konularda hassasiyet’, hemen her konuya ‘milli’ veya ‘beka’ sıfatını yakıştırarak baktığı için, iktidarın en kolay kullandığı bir mazeret.
İşe yaradığı muhakkak."

"CHP neden daha önce Meclis’in onayına sunulmuş aynı konudaki tezkerelere onay verirken bu defa farklı davrandı?" diye soran Koru, bu soruyu iktidarın kendisine öncelikle bu soruyu sorması gerekir diyerek "Sorunun cevabı, CHP tarafından Meclis’te yapılan tezkere görüşmelerinden bir gün önce yayımlanan ve sözcülerinin Meclis kürsüsüne de taşıdığı 14 maddede veriliyor." dedi.

Yazısının devamında muhalefetin Suriye konusunda kalıcı çözümler için devreye girerek alternatif çözüm arayışına girmeli ve kendi çözümlerinin iktidar tarafından kabul edilip uygulanmasında ısrarcı olması gerektiğini savunan Fehmi Koru, şöyle yazdı:

"O fırsat, tezkere oylamasında  Millet İttifakı’nın iki ana partisinin konuya ve oylamaya farklı yaklaşmaları yüzünden kaçırıldı.
İktidar bu durumu ittifakı çatlatmak için kullanabilir."