Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kur korumalı TL mevduat sistemi üzerinden destekleyen bir yazı kaleme aldı.

Koru, yazısında son dönemde bir taraftan faize karşı olduğuna dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'örtük faiz' kararı konusunda modeli için "Saklayacak değilim: İktidar cephesinin kurdaki anormal yükselişler karşısında takındıkları önceki tavırlar ile mukayese edildiğinde, bu yeni yol, ekonomik akla daha uygun görünüyor" dedi.

İşte Fehmi Koru'nun yazısı şu şekilde:

"Önceki deneme sırasında ‘‘Biz kurun artışına karşı değiliz, tersine bu yolla işçilik ucuzlayacak, yabancı yatırımcı  Çin yerine bizi üretim yeri olarak tercih edecek, üretim artacak, dışarıya satacağımız mallar sayesinde ülkemize dolarlar yağacak, Çin de böyle kalkınmıştı’’ diye özetlenen farklı bir ‘model’den söz ediliyordu.
Gülüp geçildi ve o açıklama bir miktar hesabın daha dövize kaymasına yol açtı.
Hiç değilse şimdi tutulan yolun anlaşılabilir yanları var.
Paranın değerinin kaybolmaması gibi asgari bir beklentiye cevap veriyor…
Tasarruf sahipleri kısa sürede sergilenen birbiriyle çelişen ‘sistem’ açıklamalarından başları dönmesine rağmen birikimlerinin bu yolla korunacağına inanırlarsa, aralarından -belki- beklendiği gibi davrananlar çıkar.
İktidarın ikna gücüne bağlı bir durum bu.
Vatandaşlar yeni sistemin kendilerini ikna olmaktan uzak tutacak yönlerini görmezden gelirlerse tabii…
O yönlerin başında ‘faiz’ konusunda yaratılan havanın muhtemel etkisi geliyor."