Gazeteci  Fehmi Koru kişisel internet sitesinde bugün kaleme aldığı köşe yazısında cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında tartışmalara dikkat çekti. Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasındaki tutumun altını çizen Fehmi Koru, “ MHP’nin sözleri dikkate alınması gereken yetkilileri aylar öncesinden, “Bizim adayımız Tayyip Erdoğan” diye gönüllerinden geçeni açıkladıkları için iktidar cephesinin işi kolay; günü geldiğinde mevcut cumhurbaşkanını aday göstermeye kalkarlarsa bu hiç şaşırtıcı olmaz.” dedi.

BAŞKA BİR ADAYLA SEÇİME GİRMESİ BEKLENEBİLİR

Anayasanın 101. ve 116. maddelerine dikkatleri çeken Fehmi Koru, “Erdoğan’ın yeniden adaylığı ancak seçim tarihinin TBMM tarafından erkene alınmasıyla mümkün olabilir. Aksi halde, zamanında yapılacak bir seçimde Tayyip Erdoğan’ın aday gösterilmek istenmesi ciddi hukuki tartışmalara yol açar. ‘Cumhur İttifakı’nın sonunda bir başka adayla seçime girmesi beklenebilir.” diye yazdı.

ERDOĞAN’IN KENDİSİ DE ADAYLIĞI DÜŞÜNMEYEBİLİR

AK Parti ve MHP’nin oylarındaki düşüşe işaret eden Fehmi Koru, Erdoğan’ın da kendisinin adaylığı düşünmeyebileceği görüşünü dile getirdi. Koru, “Çıkaracakları adayın seçilme ihtimalinin azlığına işaret ediyor. Hiç değilse durum bugün böyle. Cumhurbaşkanı seçimi için ‘yüzde 50+1’ oy şartı bulunduğunu da unutmayalım. Seçime beş kala, aday ilan edileceği sırada kamuoyu yoklamaları Cumhur İttifakı’nın aday göstereceği kişinin seçilemeyeceğini açık seçik gösterirse, Tayyip Erdoğan’ın kendisi de adaylığı düşünmeyebilir ve iktidar cephesinde de ‘seçilebilecek aday’ arayışı söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

‘İKTİDAR CEPHESİNİN DE İŞİ KOLAY DEĞİL’

“Zor olan muhalefet cephesinin durumu.” diyen Fehmi Koru, “Yalnızca altı değişik partinin zaman zaman bir araya gelmekte olan liderlerinin bir isim üzerinde uzlaşmasının güçlüğü yönünden değil, daha çok onların ortak belirleyeceği ismin hemen yanı başlarında bulunanlardan başlayarak itirazlara uğraması ihtimali bakımından da iktidar cephesinin işi kolay değil.” değerlendirmesinde bulundu.

HAŞİM KILIÇ’IN ÜZERİNE ÇİZİK ATILMAK İSTENİYOR

İsmi oraya atılan  Haşim Kılıç’la ilgili de yorumda bulunan Fehmi Koru, “Altı liderli masadan biri adayı beğenmediğini dışa vurdu bile. CHP’ye yakın duran, muhalif medyadan bilinen kişiler de beğenmeyenler korosuna katılmakta gecikmedi. Ortaya atılan ilk ciddi aday isminin üzerine bir çizik atılmak isteniyor. İtiraz edenlerin gönlünde farklı birer aslan yattığı belli. Peki de, onların cumhurbaşkanı görmek istedikleri isim/ler ciddiyetle tartışma gündemine girdiğinde farklı yerlerden o adaylara da itirazlar gelmeyecek mi?” diye sordu.

İKTİDAR CEPHESİ ÇIKACAK KARGAŞAYA GÜVENİYOR

Fehmi Koru, “İktidarın medyası varsa muhalefetin de artık seslerini duyurabilen kendi medyası var. İkisi arasındaki fark, iktidar medyasının aday konusunda tek bir isim üzerinde kolayca uzlaşabilmesi, ancak muhalefetin aynı kolaylığa sahip olmaması… Galiba iktidar cephesi en çok günü geldiğinde daha da güçlü çıkacak o kargaşaya güveniyor.” dedi.