Kendi internet sitesinde günlük yazılar yazan Fehmi Koru’nun bugünkü gündeminde verdikleri kararlarla dünya ekonomilerine yön veren isimlerin topluca verdiği poz oldu.

Dün gerçekleştirilen G7 Maliye Bakanları toplantısı sonrası topluca çekilen fotoğrafı köşesinde okuyucularına gösteren Fehmi Koru, fotoğrafta yer alan isimlerin gülerek mutlu bir şekilde verdikleri poza şaşırdığını belirtti.

Fotoğafa yer alan isimler arasında ABD Hazine ve Maliye Bakanı Janet Yellen, Avrupa  Merkez Bankası (ECB) başkanı olan Christine Lagarde, İngiltere’nin finans bakanı (Chancellor of Exchequer) Rishi Sunak gibi isimlerin bulunduğuna dikkat öeken Fehmi Koru “Beni şaşırtan hepsinin yüzlerine yansıyan neşe. Aralarında gülümsemeyen bir-iki kişi sadece.” Diye yazdı.

NASIL OLUYOR DA BU HANIMLAR BEYLER GÜLEBİLİYOR?

Ülkelerinde ve dünyada çok büyük bir enflasyon olduğunu hatırlatan ve Bu mutluluğun sebebini anlayamadığını anlatmaya çalışan Koru “Oysa sorumlusu oldukları alan, onların para musluklarını ellerinde tuttukları her ülkede, uzun yıllar görülmemiş ciddiyette bir sorunla karşı karşıya.” İfadelerini kullandı.

Nasıl oluyor da bu hanımlar ve beyler gülebiliyorlar peki? Sorusunu soran Fehmi Koru yazısının devamında şunları yazdı:

G-7 ülkeleri, toplantıdan sızan bilgiye göre, hep birlikte,  Ukraynaya 19.8 milyar dolarlık yeni silah yardımı sağlayacakları taahhüdünde bulundular.
Toplantıya ev sahipliği yapan  Almanya, toplantının konusu Ukrayna merkezli olduğu için, ülkenin başbakanı ile hazine bakanını da Königswinter’e davet etmişti zaten.
Ukrayna başbakanı Denys Shmyhal ile hazine bakanı Sergii Marchenko da o fotoğrafta yer alıyor olmalı. Kendilerini tanımadığım halde, fotoğrafı çekenin “Gülünüz lütfen” uyarısına rağmen yüzlerindeki ciddiyeti silememiş iki kişinin onlar olabileceğini tahmin ediyorum.
Kolay değil, milyarlarca  dolar ülkelerinin yıkımına yol açan bir savaş devam edebilsin diye veriliyor.
Batı bloku,  Rusya’yı -daha doğrusu  Vladimir Putin’i- tehlike olmaktan çıkarma projesini Ukrayna üzerinden gerçekleştirme çabasında.
Erken bir arazi temizliği projesi bu.
Fotoğraftaki hanımlar ve beyler, kendilerinden daha farklı bir alanda sorumluluk taşıyan birilerinin belirlediği amaca hizmet edecek yakıtı -parayı- sağlamakla görevli kişiler.
Politikacıların aldığı karar,  NATO’dan verilen askeri stratejik ve lojistik destek ile fotoğraftaki para işlerinden sorumlu olanların sağladığı maddi kaynaklar sonucunda, yalnızca Ukrayna’da taş taş üstüne kalmıyor, dünyada sayıları milyarla ifade edilen aç insan aç kalmaya devam ediyor.
Sürecin sonunda mevcut açlara yeni açlar da eklenecek.
Dünya bugünküne benzeyen bir dönemi İkinci Dünya Savaşı sırasında da yaşamıştı.
Adolf Hitler’in temsil ettiği ‘tehlike’ bertaraf edilebilsin diye…
Bir de savaş sonrasında oluşturulacak ‘yeni dünya düzeni’nin sağlayacağı zeminde kendileri için savaşsız geçmesini planladıkları dönemin gelmesini çabuklaştırmak için…
Herhalde şimdilerde de, Rusya’yı ‘tehdit’ olmaktan çıkarmayı ve Çin’i niyetlerini revize etmeye zorlamayı hedefleyen güncel projenin bir parçası olarak, savaş sonrası için bir hazırlık mutlaka vardır.
Zihinsel planda bir hazırlıktan söz ediyorum.
Königswinter’da buluşup milyarlarca dolarlık bütçeleri savaşa akıtma kararlılığını duyuran hanımlar ve beylerin beşuş çehrelerini ben böyle okudum.
Bakalım tarih bu günler için ileride ne yazacak…