23 Haziran İstanbul seçimlerini kaybeden AKP'nin her yönden ciddi sorunlarla karşı karşıya geldiği belirtilirken AKP'yi destekleyen 'havuz medya'sı olarak tarif edilen medyanın bile AKP'ye karşı çıkmaya başladığı söyleniyor.

Yaşanan gelişmeler ise 'AKP'nin altındaki zemin kayıyor'değerlendirmesine yol açtı.

Yaşanan gelişmelere dair gazeteci Fehmi Koru kendisine ait internet sitesinde yayımladığı yazısında 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

23 Haziran İstanbul seçimlerinin genel seçim havasında geçtiğini belirten Koru, "Aslında bir ilin belediye başkanlığı için yapılan bir seçim, tekrarlanmasına karar verildiği için ikinci kez yapılıp sonuçta iktidar adına ciddi bir yenilgi getirince, sanki bir genel seçimde benzer bir sonuç alınmışçasına, var olan dengeleri bir çırpıda değiştiriverdi" dedi.

MEDYADAKİ SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİ DİKKAT ÇEKİCİ!

AKP'nin 23 Haziran İstanbul seçim yenilgisinin dengeleri değiştirdiğini ifade eden Koru, en çarpıcı değişimin medyada yaşandığını ifade etti.

Koru, medyadaki değişimi yazısında "Daha önce kalemlerinden en ufak bir eleştiri kırıntısı çıktığı görülmemiş olanlar, eleştirilere göğüslerini siper edenler, bunun için muhalefeti ve kendilerine uzak olmayan ama eleştirel yaklaşan yazarları kınamakta yarışanlar, Pazar günkü seçim sonrasında, vaktiyle kınadıkları türden eleştirilerle okur karşısına çıkmaktalar. Neler yazıyor, kimleri hedefe koyuyorlar, hayret…"şeklindeki ifadelerle değerlendirdi.

Medyadaki söylem değişikliğinin AKP çevresinde de yaşandığını belirten Koru, şu ifadeleri kullandı:

"Yalnız onların değil, AK Parti penceresinden bakarak yanlışlıklara işaret eden, eleştirirken nezaketi elden bırakmayan ve son tahlilde başkaca bir tercihleri bulunmadığını belli eden kalemlerin de başka bir zemine kaydığı fark ediliyor.

Sanki farklı tercihlere kendilerini açıyor gibiler…

Eleştiriler daha sert. İçeriden konuşmuyor, dışarılıklı birileri gibi yazıyorlar…"

"AKP VE MHP ARASINDA ESKİ SAMİMİYET KAYBOLDU!"

Yazısında 23 Haziran İstanbul seçimlerinin AKP ve MHP arasındaki samimiyeti de olumsuz etkilediğini söyleyen Koru, "Vaktiyle ‘ittifak’ ilişkilerini, birbirlerine doğuştan bağımlı, aynı bedende iki ayrı insan olarak hayatlarını sürdürmeleri gereken, ayrılmaları için yapılan ameliyat genellikle başarısızlıkla sonuçlanan yapışık ikizlere (Siyam ikizleri) benzettiğim AK Parti ile MHP’nin birbirlerine karşı tavırlarında bile eski samimiyet yok gibi…" dedi.

AKP ve MHP arasındaki samimiyetin zarar görmesinin 'Cumhur İttifakı'nın geleceğini de şekillendireceğini belirten Koru, yazısında şu şekilde ifade etti:

"İttifak bozulur mu? Hayır, bozulmaz. Oyu yüzde 40’ın altına düşmüş AK Parti, bundan sonraki cumhurbaşkanlığı seçimine yalnız başına girdiği takdirde İstanbul’dan çok daha önemli bir mevzii kaybedeceğini bildiği için bunu yapamaz.

MHP de ittifaktan hep kârlı çıkan taraf olduğu için birlikteliğin bozulmasını istemeyecek"

"AKP'NİN ALTINDAKİ ZEMİN KAYIYOR!"

23 Haziran seçim yenilgisinin AKP'de zemin kaybı sürecini başlattığını belirten Koru, AKP'nin her dediğini tasdikleyen medyanın bile karşı gelmeye başladığını söyledi.

Koru, konuya dair yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti yönetimi, bu durumun, medyasının muhalif bölümünü kaybettiğinin ve her yaptığını onaylamayı görev bilen bölümünün ise muhalif dile sahip olmaya başladığının, partinin seçimle gelinen yerlerinde bulunanların ilgilerini dışa yönelttiklerinin, yani zeminin altlarından kaydığının farkında mı?
Ne dersiniz, farkında mı?

Farkında olduğunu düşünmem için birden fazla sebep var."

Ayrıca AKP'de 23 Haziran İstanbul seçim sürecinde tavır değişikliğini dikkat çekici bulan ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un yurt dışı seyahatine davet ettiğini de gündeme taşıyan gazeteci Koru, yazısında "Rakibiyle münazara için AK Parti İstanbul adayının ortaya attığı iki gazeteci ismi de kendi medyası dışındandı… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Japonya gezisine sevmediği bilinen bir yazarı davet etti" şeklindeki değerlendirmeleri yaptı.