Haber Türk gazetesi yazarı  Sevilay Yılman, sosyal medyanın gündem isimlerinden Fatih Tezcan'ın kendisini arayarak tehdit ettiğini yazdı.

Yılman başından geçenleri “Ne farkı var FETÖ’cülerin yaptıklarından!" başlıklı yazısının sonuna iliştirdiği notta  aktardı:

"Bu arada tam yazıyı bitirip editöre yollamak üzereydim ki... Twitter’daki hesabımdan kendisiyle ilgili yapılmış bir paylaşımı RT ettiğimden dolayı Fatih Tezcan aradı ve bu paylaşıma destek verdiğim için akla ziyan üslup ve ifadelerle tehditler savurdu! Bilindiği gibi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam soruşturma başlattı.

 Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarından... Özel telefonumdan açık açık şahsımı tehdit ederek korkutmaya çalışan Tezcan ile ilgili bu bilgiyi de soruşturmayı başlatan yetkililerin dikkatine sunuyorum... Birileri bu adama Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, Muz Cumhuriyeti olmadığını lütfen öğretsin..."

Fatih Tezcan’ın ismi sık sık benzer olaylarla gündeme geliyor...Tezcan hakkında son olarak, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ”Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız?” sözleri nedeniyle ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ile Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı.