AK Parti ve MHP tarafından TBMM'ye sunulan Yeni Seçim Yasası oy çokluğuyla kabul edildi. Yasanın kabulüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık tartışmaları yeniden alevlendi.

Anayasa'nın 101'inci maddesine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 defadan fazla cumhurbaşkanlığı yapması mümkün değilken, Cumhur İttifakı tarafından aday gösterilmesi konusunda Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan nokta tespit geldi.

Bugünkü köşe yazısında Orhan Uğuroğlu ile arasında geçen "Erdoğan 3. dönem aday olursa, ki partisi olacağını söylüyor, kim engelleyebilir” tartışmasını hatırlatan Fatih Altaylı, "Uğuroğlu beni, Mehmet Tezkan’ı, Deniz Zeyrek ve İsmail Küçükkaya’yı işaret ederek, “Anayasa’yı yok mu sayıyorsunuz” diyerek bize “dostane” bir ayar vermek istedi. Diğer arkadaşları bilmem ama benim Anayasa’yı yok saymak gibi ne bir düşüncem ne bir iddiam ne de böyle bir yetkim var. Anayasa’yı yok saymak benim gibi sıradan gazetecilere değil, güçlü siyasetçilere mahsus bir haslet." dedi.

Turgut Özal'ın "Bir kere delmekle bir şey olmaz” diyerek Anayasa'yı deldiğini belirten Fatih Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Yani anlayacağınız Orhan Bey, ben Anayasa’yı delmeye kalkarsam yargılanırım, güçlü bir siyasetçi gücünün zirvesinde iken delerse hiçbir şey olmaz. Benimki size ve herkese sorulmuş bir sorudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aday olmak istiyorum" derse, tartışmasız bir lider olarak yönettiği partisi onu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterirse, kim ona “Hayır olamazsın” diyecektir?"