Fatih Altaylı Habertürk'teki "Biz desek hain derdiniz" başlıklı yazısında iktidara yakın medya yazarlarının aşı konusundaki tutumunu eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'nın “aşı olunması” için çağrılar yaptığını hatırlatan Altaylı, buna karşın “aşı karşıtlığı” ve hatta “önlem karşıtlığı” bayrağını iktidar yanlısı medyanın taşıdığını ifade etti. 

Altaylı şunları yazdı: 

"Sabah gazetesinin bazı yazarları başta ben, aşıdan yana tavır alan herkesi aşı lobisinin adamı gibi sıklıkla lanse ediyor.

Aileden gazeteci bir başkası “Sakın aşı olmayın, onun yerine bol bol sigara için daha iyi korunursunuz” saçmalıklarını yazıyor.

İktidarın en yürekten destekçilerinden bir mevkutenin en etkin, en bilinen yazarı konumundaki bir diğeri ise corona aşısının Batı Medeniyeti’nin bir oyunu olduğundan o kadar emin yazıyor ki, insan şaşırıyor.

Çin'den gelecek aşıyı bile Bill Gates'e bağlıyor. Gates'e değil, bu aşıyı alarak uyarısına rağmen oyuna gelenlere kızıyor.

O da “Aşı olmayın kenevir tüttürün” diyecek neredeyse.

İktidar iki kere iki yedi eder dese “Evet evet kesinlikle yedi eder” diyecek kadar iktidar bağımlısı olmuş yazarların aşı konusunda iktidarla bu denli ters düşmeleri şaşırtıcı.

Ama daha şaşırtıcı olan bunlara karşı gösterilen ya da gösterilmeyen tavır.

"ÇOKTAN HAİN İLAN EDİLMİŞTİK"

Emin olun eğer ben veya benim gibi hiçbir yere göbekten bağlı olamayan yazarlar bu aşı karşıtlığını sergilesek ve sürekli “Aşı olmayın, aşı olmayın, aşı olmayın” diye yayın yapsak…

Şu ana kadar çoktan hain ilan edilmiş, aşı yaptırmamak suretiyle ülke ekonomisini çökertmeye çalışmaktan, uluslararası ilişkilerimizi bozmaya gayret eden gayrı milli ve gayrı yerli hainler olarak çoktan linç edilmiştik.

Bunlara ise bir şey diyen yok.

Muhtemelen de adam yerine koyulmadıkları ya da kimse tarafından ciddiye alınmadıklarını bildikleri içindir."