Fatih Altaylı, AK Parti'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın 'kandırıldık' sözlerini hatırlatan Altaylı, AK Partili yöneticilerin beceremedik itirafında bulunduğunu kaydetti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, köşe yazısında Suriyeli göçmenler ve bürokrasi üzerinden AK Parti'ye sert sözlerle yüklendi.

KANDIRILDIK DİYE İÇİNDEN ÇIKTINIZ YARIN YİNE DİYECEKSİNİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere değinen Altaylı, ""Suriyeli göçmenlere verilen 97 milyon poliklinik hizmetinin, 2,6 milyon ameliyatın, 3 milyon yataklı tedavi hizmetinin bu ülkenin fakir vatandaşlarına yüklediği milyarlarca dolarlık faturadan, vatandaşlara verilen sağlık hizmetinin kalitesini düşürmesinden söz etmiyorum. Bu ülkenin demografisinin değişmesinden, geleceğinin riske girmesinden söz ediyorum. Hem de yönettiğiniz devletin resmi rakamları ile. Kendi verdiğiniz sayılar ile. Geçmişte, kürsülerden, sahnelerden Türkiye’ye davet ettiğiniz Fetullah Gülen Örgütü ile ilgili yaptığımız tüm uyarılar karşısında bizi din düşmanlığı ile suçladınız. Uyarıları dinlemediniz." ifadesini kullandı.

Altaylı şunları kaydetti:

"Sonra “Kandırıldık” diye işin içinden çıktınız, af istediniz. Şimdi yine uyarıyoruz, “Faşist” diyorsunuz. Yarın yine “Kandırıldık” diyecek, af isteyeceksiniz. Seçmen üç paket makarna, iki paket kömüre affedecek belki. Ama tarih emin olun ki affetmeyecek."

"AKP'Lİ YÖNETİCİLERDEN BİZ BECEREMEDİK İTİRAFI"

AK Parti yöneticileri bürokrasiden şikayet ettiğini de hatırlatan Altaylı, "20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidarın, kendi yarattığı bürokrasiden şikayet etmesi çok ilginç. Bugün bürokrasinin en tepesindeki isimler, artık tamamen AK Parti tarafından, daha doğrusu Anayasa’nın verdiği yetkiyle doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Tek seçici. 20 yıldır tüm devlet kadrolarına alınanları da AK Parti belirliyor.

20 yıldır bürokrasinin tabi olduğu tüm yasa ve yönetmelikleri de AK Parti çıkarıyor, AK Partili hükümetler uyguluyor. Peki tüm bunlara rağmen bürokrasiden şikayet ediliyorsa. Bunun anlamı sizce nedir. “Biz beceremedik” itirafından başka ne olabilir!" diye belirtti.