Fatih Altaylı, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan ve  İstanbulAnkara başta olmak üzere tüm çevre illerde hissedilen depremin ardından dikkat çeken bir yazı kaleme almıştı. Dünkü yazısının ardından  "Niye bizi korkutuyorsunuz?", "Bundan ne çıkarınız  var?" gibi sözlerle eleştirildiğini söyleyen Altaylı, eleştirilere yanıt verdi. Altaylı, "Güldürmeyin beni. Sizi zangır zangır titreyen binalar, çatlayan duvarlar, 7 büyüklüğünde depremler korkutamıyor." dedi.

Altaylı şu ifadeleri kullandı:

RANTA HESAP SORACAKSINIZ

"Sizin elinizden gelen çok şey var ama siz bunun farkında değilsiniz. Deprem gerçeğini göz önüne almayan, yaşadığınız kentleri depreme hazırlamayan, sizin, çocuklarınızın, torunlarınızın hayatlarını kurtaracak planlamayı ve dönüşümü yapmayıp bu parayı abuk sabuk yerlere harcayan, doğru düzgün afet planlaması yapmayan, yapamayan, deprem toplanma alanlarını bile üç kuruş rant için imara açanlara hesap soracaksınız.

DEPREMDE TOPLANACAK YER BULABİLİDİNİZ Mİ?

Sizin elinizden gelen bu ve bundan daha güçlü hiçbir şey yok. Dün deprem sonrası pek çok İstanbullu kendini sokaklara attı. Toplanacak yer bulabildiniz mi! Tabii ki bulamadınız. Yer olmadığı için, kavşak göbeklerinde toplanan insanlar gördüm. Olası bir İstanbul depreminde içecek su, yiyecek tek kap yemek, tuvaletinizi yapacak bir yer bulabilecek misiniz hiç düşündünüz mü!

Şehir hastaneleri şahane, çok güzel. Peki bir deprem anında herkes o hastanelere ulaşabilecek mi, ulaştırılabilecek mi! Kent içinde hastane olmasının ne kadar önemli ve değerli olduğunu hatırladınız mı?

Celal Şengör, dünyanın en önemli deprem bilimcilerini Türkiye'ye getirdi. Dünyanın en iyi üniversitelerinin, jeoloji alanındaki, jeofizik alanındaki anıt isimlerini. Bir tek kamu yöneticisi, bir tek bakan ya da belediye başkanı kendilerini davet edip görüşmedi. Parayla değil, bedavaydı. Çünkü bilginin önemli olduğu bir yönetim anlayışımız yoktu bu ülkede. Ve siz buna tek kelime etmediniz. Çünkü siz de elinizdeki gücü bilmiyorsunuz. Kullanmıyorsunuz.

'GÜLDÜRMEYİN BENİ'

Sonra Celal’e ve bana kızıyorsunuz, 'Bizi korkutuyorsun' diye. Güldürmeyin beni. Sizi zangır zangır titreyen binalar, çatlayan duvarlar, 7 büyüklüğünde depremler korkutamıyor. Biz mi korkutacağız?"