Fatih Altaylı'dan,  AK Parti'ye 'vergi' tepkisi! HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında elektrikli araçlara getirilen vergileri eleştirdi.

"Türkiye tam tersini yapıyor"

"Elektrikli otomobil modelleri biraz artıp, Mercedes, BMW, Jaguar, Volkswagen, Renault gibi markalar elektrikli araçları piyasaya vermeye başlayınca Türkiye bildiği tek tepki ile yanıt verdi." diyen Fatih Altaylı, hükümetin dünyanın tam tersine elektrikli araçlara teşvik yerine, vergi arttırdığını dile getirerek, "Bütün dünya elektrikli otomobili en azından şimdilik teşvik eder, elektrikli araç alanlara ciddi destek verirken, Türkiye tam tersini yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörist mi ilan edilirim, yoksa iltisaklı mı!"

Öte yandan Fransız yargısı, Fransız Hükümeti’ni çevrenin korunması ile ilgili alınan önlemlerde yetersiz bularak 'suçlu' ilan ettiğini söyleyen Fatih Altaylı, "Böyle bir davanın Türkiye’de açıldığını hayal etmek bile zor. Ama diyelim ki, açıldı ve diyelim ki böyle bir karar çıktı. Sizce o mahkemeye ve çevre duyarlılığını mahkemeye taşıyana bugün neler söylenirdi. Elektrikli otomobile getirilen ağır vergileri bu kapsamda yargıya taşısam. Ne olur acaba. Terörist mi ilan edilirim, yoksa iltisaklı mı!" görüşünü savundu.

İşte, Fatih Altaylı'nın 'Vergiye elektrik takviyesi yargıya gitse' başlıklı o yazısı;

Elektrikli otomobil modelleri biraz artıp, Mercedes, BMW, Jaguar, Volkswagen, Renault gibi markalar elektrikli araçları piyasaya vermeye başlayınca Türkiye bildiği tek tepki ile yanıt verdi.

Vergileri arttırmak.

Yıllar önce biraz da bizim zorlamamızla düşürülen elektrikli araç vergileri, ciddi oranlarda arttırıldı.

Oranlar motor gücüne de bağlı.

Yüksek güçte yüksek artış var.

Bütün dünya elektrikli otomobili en azından şimdilik teşvik eder, elektrikli araç alanlara ciddi destek verirken, Türkiye tam tersini yapıyor.

Vergileri alabildiğine arttırıyor.

Tabii bu arada yapılacağı iddia edilen yerli otomobil de bundan payını alıyor.

Eğer yerli otomobilimiz “TOGG” açıklanan özelliklerle çıkarsa, yani 200 ve 400 kw güçlerinde olursa en yüksek vergi dilimine girecek.

Ve yine muhtemelen ölçek ekonomisi nedeniyle iç pazarda rekabet şansını bile kaybedecek.

Bu arada Fransa’da ilginç bir gelişme oldu.

Fransız yargısı, Fransız Hükümeti’ni çevrenin korunması ile ilgili alınan önlemlerde yetersiz bularak “suçlu” ilan etti.

Böyle bir davanın Türkiye’de açıldığını hayal etmek bile zor.

Ama diyelim ki, açıldı ve diyelim ki böyle bir karar çıktı.

Sizce o mahkemeye ve çevre duyarlılığını mahkemeye taşıyana bugün neler söylenirdi.


Elektrikli otomobile getirilen ağır vergileri bu kapsamda yargıya taşısam.

Ne olur acaba.

Terörist mi ilan edilirim, yoksa iltisaklı mı!