AK Parti  MKYK üyesi ve medya patronu  Ethem Sancak, katıldığı bir programda kullandığı “Biz Amerikan'ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır.” sözlerinden dolayı AK Parti'den ihracı istenmişti. 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edilen Ethem Sancak, disiplin kararı sonucu beklemeden AK Parti’den istifa etmişti. HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'dan dikkat çeken Ethem Sancak iddiası geldi. 

Ethem Sancak'ın istifasıyla "AK Parti’de sağlam bir taş daha düştü." diyen Altaylı, "Banan sorarsanız çok uzağa gitmez. Yakınlarda dolaşır ve bir süre sonra da çıkacak aftan yararlanıp geri döner." iddiasında bulundu.

Ethem Sancak'ın AKP'den istifasının ardından iktidara yakın köşe yazarlarına, seslenen Altaylı, "İktidara hizmeti büyüktür. Sıkı hamaldır. Geçmişte çok şey taşıdı. Yeri geldi medyayı taşıdı. Yeri geldi sanayi şirketlerini omuzlayıp taşıdı. Yeri geldi tank bile taşıdı sırtında. Siirtli’dir ama eski İstanbul Hali’nin Pötürgeli hamallarını aratmaz. O yüzden de iktidara yakın kalemler, “Düştü vuralım”a hemen başlamasınlar. Dün başlarına taç ettikleri adamı hemen harcamasınlar. Bakarsın yarın öbür gün Hürriyet’in künyesinin tepesinde adı yazar. Sonra bu yazıları ne yapacağım diye tırım tırım dönersiniz. Herkes de Demirören ailesi kadar hoşgörülü olmayabilir." uyarısında bulundu.