AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'nun  Fransa'da yüzde 6-7 enflasyon oranıyla 150 Euro'ya dolan bir market poşetinin 750 Euro'ya çıktığını savunması gündem oldu. Siyasetçiye bir eleştiri de, Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

AKBAŞOĞLU BİLE BİLE YANLIŞ HESAP YAPTI

'O poşet Louis Vuitton poşeti mi' başlığıyla yayımlanan yazısında Altaylı, neyin ne olduğunu Akbaşoğlu'nun da bildiğini, bile bile yanlış söylediğini ileri sürdü. 

Altaylı, "Çünkü o aslında bu hesabı yapabilenlere seslenmiyor, onun hedef kitlesi bu hesabı yapamayan kendi seçmeni. Onlara kahvede konuşabilecekleri, kabul gününde ileri sürebilecekleri, kafa karıştırabilecekleri bir malzeme verme peşinde" görüşünü dile getirdiği yazısında şunları kaydetti:

"Örgüte mesaj veriyor. 'Böyle söyleyin, böyle bir hesap yapın kafaları karıştırın' diyor aslında. Yoksa Fransa’da ya da Avrupa’nın herhangi bir yerinde fiyatların böylesine artmadığını bilmiyor olması mümkün mü! Bu bir siyasi taktik. Aynı şey elektrik faturaları için geçerli değil mi!

'ELEKTRİK FİYATLARINDAKİ ARTIŞI  CHP'YE BAĞLAMADAKİ MANTIK AYNI'

Elektrik fiyatlarındaki inanılmaz artışı CHP’ye bağlamadaki mantık aynı değil mi! CHP’li birisi son olarak 1978 yılında  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış. CHP 1950’den bu yana tek başına iktidar olmamış. AK Parti iktidarı öncesi TBMM’de CHP diye bir parti yok. 20 yıldır AK Parti iktidar. Ama elektrik zamlarından CHP sorumlu diyor AK Partili milletvekilleri.

'O KADAR EĞİTİMSİZ DEĞİLLER, AKSİNE ÇOK AKILLILAR'

Söylediklerinin doğru olmadığını sizin kadar, benim kadar bilmiyorlar mı! Biliyorlar elbet. O kadar eğitimsiz değiller. Tam aksine çok akıllılar. Örgütlerine, seçmenlerine söylenecek yalanları üretiyorlar. Anlamadınız mı hala bu sözlerin hedef kitlesinin siz ya da ben olmadığımı. Onlar başka bir gruba sesleniyorlar. Anket sonuçlarına bakılırsa, bence başarılı da oluyorlar."