Gazeteci yazar  Fatih Altaylı, geçtiğimiz yıl Türkiye’yi etkisi altına alan orman yangınlarına hatırlatarak yaklaşan yangın sezonuna dikkat çekti. Orman yangınlarında kullanılamayan THK uçaklarını hatırlatan Fatih Altaylı, iktidarın bu konuda halen bir önlem almadığını savundu. Altaylı, “ Tarım ve Orman Bakanı değişti ama pek yakında sezonu açacak olan orman yangınları ile nasıl mücadele edileceği konusunda henüz topluma yansımış bir değişiklik, bir doğru politika görünmüyor. Biliyorsunuz, geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı, yangın söndürme uçağı kiralamadı. Ne THK’dan ne de başka bir yerden. Bir ihale ile yangınla mücadele, bu işi helikopterle yapacak bir firmaya teslim edildi. Ve tabii ki, başarılı olunamadı.” dedi.

Fatih Altaylı, “2021 yazı Türkiye tarihinin yangınlarda en fazla orman kaybedilen yılı olarak kayda geçti. Yani burada da rekor  AK Parti iktidarına nasip oldu. Yangınlar ülkenin dört bir yanını sarınca gönüllü kuruluşlar, halk ve en sonunda kamu uçak kiralamaya çalıştı ama çok geçti, yeterli uçak da bulunamadı. Bu arada “hurda” denilen THK yangın söndürme uçaklarının, küçük bir bakımla uçabilecek durumda olduğu da anlaşıldı ama ne gam, kimse umursamadı. Şimdi yeni yangın sezonu yaklaşıyor. Ancak hala ilgililerde bir kıpırdanma yok. THK uçaklarının tamir edildiğini de duymuyoruz, başka bir yerlerle anlaşıldığını da. Hiçbir şeyden ders almayan ve her şeyi zaten doğuştan bildiğini zanneden iktidarımız, bu yıl da rekor tazeleme hatta muhtemelen rekoru geliştirme peşinde. Bu yıl da mücadele olabildiğince dandik bir biçimde yapılacak belli ki!” değerlendirmesinde bulundu. 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Ormanlar ve kasdı mahsus” başlıklı yazısına şöyle devam etti: 

“Hala bir adım atılmamış, hala akılların başa gelmemiş olmasına bakarak ormanlarımızın bile bile, “kasdı mahsus” ile yakıldığını, yakılmasına yeni aynı “kasdı mahsus” ile seyirci kalındığını söyleyenlere inanmaya başlıyor insan.

Belki öyledir, belki değildir bilmiyorum.

Ama önemli olan sonuçtur.

Bazen ihanet ile cehalet aynı sonucu verir.

Sonuç açısından hangisi olduğu önemli değildir.”