Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı evinin bahçesinde izinsiz olarak yaptırdığı yol, şömine ve çardak gibi yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmıştı. Altun’un eşi, Kuzguncuktaki evlerinin bahçesinde yaptıklarıyapıları, “Mahalleyi pire basmaktan kurtardık” sözleriyle savundu.

Cumhuriyet gazetesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan Kuzguncuk’ta vakıflara ait araziye yaptırdığı peyzaj çalışmasına ilişkin “Boğaz’da kaçak var” haberiyle gündem yarattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı haberimizin ardından soruşturma başlattı. CHP İstanbul İl Başkanlığı Fahrettin Altun hakkında suç duyurusunda bulundu. Altun’un arazinin kiralanması için üzerindeki kaçak yapıların İBB tarafından yıkıldığı gün başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

“3 KATLI MÜTEVAZİ BİR EV”

Altun’un eşi, TÜRGEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, haber üzerine Türkiye Düşünce Platformu üyelerine yaptığı açıklamada, Kuzguncuk’ta 45 metrekare üzerine 3 katlı mütevazı bir evleri olduğunu belirterek “Evimizin arka tarafında bir vakfa ait küçük ve dimdik bir toprak parçası var.

Toprak tam bir mezbelelik haldeydi. Hem bahçemize sürekli olarak gelen akrep vb. haşaratı üreten hem de ciddi güvenlik zaafı doğuran, insanların yıllardır çöp atmak için kullandıkları, içinde balicilerin yattığı metruk bir kulübenin de olduğu bir alandı burası” dedi.

Burayı güvenlik ve temizlik gerekçesi ile ıslah ettiklerini ve temizlediklerini belirten Altun şu ifadeleri kullandı: “Yıllarca buradaki pislikten dolayı mahalleyi defalarca pire basmış komşuların söylediğine göre. Bu arada da toprağı vakıftan on yıllığına kiraladık. İçine de bahçe düzenlemesi yapıp güzel bitkiler ektik. Bir oturma alanı oluşturduk. Minik bir pergola ile taş mangal tarzı bir şey koydurduk bir köşeye.

İBB zabıta ekipleri mütemadiyen gelip orada yapılan ıslah, temizlik ve düzenleme çalışmalarını izlemişler başka işleri yokmuş gibi. Dün evimizin olduğu alana gelip tartışmalı bir iş yaparak pergolayı ve mangalı kaldırmışlar.”

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ersoy Dede, haber üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Altun, taşındığında burayı hayrına ıslah ettiriyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet