Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla adeta ava giderken avlandı. CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Altun'a yurttaşlardan biri resmi belge ile yanıt verdi.

"SİZE DE ANCAK BU YAKIŞIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Helalleşelim, erken seçim çağrısı yapıyorum" tweetini alıntılayan Altun şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı’nda Kudüs kan ağlarken siz yine ucuz siyasi hesaplarla sosyal medyada boy gösteriyorsunuz. Size de ancak bu yakışır!"

TURİST GELSİN DİYE VİDEO PAYLAŞMIŞTI

Fahrettin Altun'un bu paylaşımının altına tepki dolu tweetler geldi. Altun'a "Siz kudüs kan ağlarken turist gelsin diye video paylaşmıştınız o serbest miydi?" soruları sorulurken,  Selim Keskin isimli bir yurttaş Altun'u devletin resmi belgesi ile vurdu. Keskin "Fahrettin Bey, sizler 2016 yılının Ramazan Ayı'nda, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğuna dair sözleşme imzalamıştınız." yazarak söz konusu sözleşmeyi de paylaştı.

İşte o sözleşme:

Konuyla ilgili 19 Ağustos 2016'da MHP Grubu'nun verdiği önergede şu sözler dikkat çekmişti:

"Bir diğer dikkat çekici husus -eğer dikkatimden kaçtıysa bilemiyorum ama dile getirilmedi- bu anlaşma Kudüs'te imzalanıyor. Bildiğimiz kadarıyla İsrail'in başkenti Tel Aviv. Yani, bir tarafı Ankara'da, anlaşma metnine baktığınızda bu anlaşma Ankara ve Kudüs'te 28 Haziran 2015 tarihinde her biri eşit derecede geçerli Türkçe, İbranice ve İngilizce dillerinde ikişer nüsha olarak imzalanmıştır." diyor ve iki ülkenin Dışişleri müsteşarları tarafından imzalanıyor.

Bunu, Hükûmetin sayın bakanları açıklamak zorundadırlar Neden Kudüs'te imzalanmıştır bu? Yani, Türkiye'ninki Ankara'da imzalanıyor da acaba bu Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunun zımni bir kabulü müdür, böyle mi yorumlamamız lazım veya nasıl yorumlamamız gerekir, bunun mutlaka açıklanması gerekir."

Kaynak: Milli Gazete