Bartın'ın  Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında meydana gelen patlama nedeni ile 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Patlama sonrası Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada görevli cumhuriyet savcısı sayısı 6'ya çıkarıldığı açıklandı. Ayrıca konı ile alakalaı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından da 4 müfettiş görevlendirildi

Öte yandan Bartın Emniyet Müdürlüğünce uzman personelden özel ekip oluşturuldu. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, Amasra Cumhuriyet Savcılığı ile ilgili hakimliğin aldığı karar doğrultusunda, özel ekip tarafından arama ve el koyma işlemleri yürütülüyor.

Olayın yaşandığı alan ve güvenlik sistemlerinin de yer aldığı tüm teknik cihazlara ekipler tarafından el konulduğu açıklandı.

TTK  Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında cuma günü meydana gelen grizu patlamasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili adli soruşturma kapsamında Amasra Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli savcı sayısı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 6'ya çıkarıldı. Bartın Cumhuriyet Savcısı Ozan Mert Alıcı ise 3 ay geçici süreli yetki ile soruşturmada görevlendirildi.

TEKNİK CİHAZLARA EL KONULDU

Türkiye Taşkömürü Kurumu  (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamaya ilişkin, güvenlik sistemlerinin de yer aldığı tüm teknik cihazlara soruşturma kapsamında el konuldu.