Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Amerika'nın vermek için sorun çıkardığı F-35 savaş uçaklarına dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Altaylı, bugün yayınlanan yazısında ABD'nin F-35'leri vermemesini bir 'ceza değil ödül' olarak yorumlaması dikkat çekti.

Türkiye'nin yaşanan bu durumları çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Altaylı, "'Eğer tek yaptırım F-35’leri vermemek' olacaksa eğer Türkiye sırf bu nedenle S-400’leri almalı ve F-35 programından kazasız belasız çekilip bir de üzerine tazminat almalı." diye ifade etti.

'NATO MÜTTEFİKLERİNE KARŞI CASUSLUK YAPIYOR'

Fatih Altaylı'nın gündeme getirdiği diğer bir konu ise F-35 savaş uçağının 'casus uçak' niteliği taşıması oldu. F-35'lerin yaptığı casusluk faaliyetinin düşman unsurlarına değil NATO müttefiki ülkelere karşı yapıldığını belirten Altaylı, 'F-35, para verip bu uçağı envanterine katan ülkeleri izliyor ve bu ülkelerin askeri bilgilerini ABD’ye aktarıyor.' diye konuştu.

Altaylı, F-35 muharip uçaklarının NATO müttefiklerine karşı casusluk faaliyetinin Norveç'in 40 kadar F-35 siparişi verdikten sonra ortaya çıktığını söyledi.

Konuya ilişkin yazısında Fatih Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"F-35, para verip bu uçağı envanterine katan ülkeleri izliyor ve bu ülkelerin askeri bilgilerini ABD’ye aktarıyor. Bu söylediğim bir sır değil, yeni yapılmış bir buluş da değil. Bunu ilk keşfeden, milyarlarca dolar verip, Hava Kuvvetleri’ne 40 kadar F-35 siparişi veren Norveç’in fark ettiği bir gerçek. F-35’ler yaptıkları tüm görevlerin en ince ayrıntısına kadar tanımlarını, her görev sırasında ve sonrasında ABD’deki merkezi server’a aktarıyorlar."

'ABD YAVUZ HIRSIZLIK YAPIYOR'

Altaylı, Amerika'ya bilgi sızdırma dahil bir takım gerekçelerden ötürü Almanya'nın da F-35 projesinden çıkma kararı aldığını söyledi.

ABD'nin S-400'ler üzerinden Türkiye'ye yaptığı baskıyı 'Yavuz hırsızlık' olarak değerlendiren Altaylı, 'Tüm bunlara bakarak F-35’lerin verilmemesi bir ceza değil, bir ödül gibi görünüyor' dedi.