Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayının ortalarında duyurulan 15 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili takvimin Şubat ayında son bulacak olması ve sürenin uzunluğu tepkilere neden oldu. 150 bin civarında öğretmen açığı ve 750 bin civarında atama bekleyen öğretmenin bulunduğu eğitim sektöründe atama sistemi ile ilgili sorunlara ek olarak atama sürecinin yavaşlığı öğretmenlerin tepkisini çekerken, 15 bin atama sonucunun 6 ay gibi uzun bir sürenin ardından açıklanacak olması “Sistem kaplumbağa hızında ilerliyor” yorumlarına neden oldu.

ATAMA DUYURULDUKTAN 5 AY SONRA OLACAK

Eğitim sisteminde sorunlar devam ederken, atama takviminin uzunluğu ise dikkat çekti. 150 bin civarında öğretmen açığı ve 750 bin civarında atama bekleyen öğretmen varken Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan atamanın başvuruları 27 Eylül tarihinde başlamıştı. Takvime göre mülakat sonuçları ise 4 ay sonra açıklandı. Atamaların açıklanacağı tarih ise 31 Ocak yani atamanın yapılacağının duyurulmasının üzerinden 5 ay sonra. Öğretmen adayları, sürenin uzun olması nedeniyle öğretmenlerin mesleklerinden uzaklaştığını belirtti. Adaylar, sistemin yavaşlığına tepki gösterdi.

ATAMA İLE İLGİLİ BİRÇOK TEPKİ VAR

Yapılacak olan 15 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili olarak, yapılacak atamanın karma atama sistemi ile yapılacak olmasına tepkiler halen devam ederken, geçtiğimiz günlerde mülakat sonuçlarının açıklanması ile tepkiler daha da arttı. Atamanın duyurulmasının üzerinden 5 ay sonra çalışmaya başlayacak olan öğretmenler, sistemin yavaş olması ile ilgili olarak “kaplumbağa hızında ilerliyor” ifadesi ile yavaşlığa dikkat çekti.

Kaynak: Milli Gazete