Erken yaşta evlendiği için haklarında kamu davası açılan ve yıllar sonra cinsel istismar suçundan hapse atılan kocalarını bekleyen kadınların dramı yürekleri dağlıyor.

Erken yaşta evlendiği için haklarında kamu davası açılan ve yıllar sonra cinsel istismar suçundan hapse atılan kocalarını bekleyen kadınların dramı yürekleri dağlıyor. Resmi rakamlara göre genç yaşta evlilik nedeniyle 8 bine yakın kişi ceza evinde. Söz konusu durum ailelerin dağılmasına, çocukların psikolojisinin bozulmasına ve sayısız mağduriyete sebep oluyor. Yeni Şafak genç evlilik mağdurlarına ulaştı ve onların dertlerini dinledi.

MAĞDURİYETLERİMİZ GİDERİLSİN

Şükriye Orhan: Ben 11 sene önce 14 yaşındayken kaçarak evlendim. Şimdi 25 yaşındayım. Sonra ailemin imzasıyla 17 yaşındayken resmi nikahımız oldu. Doğum yaptığım sırada hastane bildirmiş evlendikten yedi sene sonra sekiz yıllık bir ceza geldi. Biri 11, diğeri 9 yaşında olan ve 4 aylık 3 çocuğum var. Çocukların bir de masrafı oluyor. Ben çalışamıyorum. Biz aşk evliliği yaptık. Böyle olmasa ceza evinde görüşe gitmezdim. Evet biz hata yaptık. Çok erken bir yola kalkıştık. Ama bu cezaların çok sonra gelmesi bizim aile birliğimizi yıktı. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.

ÇOCUKLARIMIN BABASINI GERİ İSTİYORUM

Ayşe Erdoğdu: Bizim başımıza bu olay 5 yıl önce geldi. 2012’de evlendik. Evlendiğimde 17 yaşındaydım. Baba rızasıyla evlenmeme rağmen kamuya düştü. Eşim ceza evine girdi. İlk evlenmeden kaçtığımız için eşim mahkemeye çıktığında hakim ve savcılar ‘evlenin karşıma öyle çıkın’ demişlerdi. Biz bu şekilde aile rızasıyla resmi nikah yaptık. Beş yıl boyunca bir şey olmadı. Sonra sekiz yıllık ceza kesildi. İki tane çocuğumuz var. Biri iki yaşında diğeri bir buçuk aylık. Ben onlara bakıyorum, hiç iş yapamıyorum. Maddi olarak sıkıntı çekiyoruz. Çocuklara açıklayamıyorum da. Ben eşimi, çocuklarımın babasını geri istiyorum.

STRESTEN HASTA OLDUM

Mahinur Bilmez: Eşimle kaçarak evlendik. Ben 15 yaşındaydım o 17. Ailem duyduğu ilk zaman şikayetçi olmuştu. Sonra geri aldılar. Biz evlendik düğünümüzün üzerinden yedi sene geçti. Tam yedi yıl ceza verdiler. Üç senedir eşim ceza evinde. Ben bu süre zarfında elimde avucumda ne varsa avukatlara verdim. Stresten dolayı beynimde bir rahatsızlık çıktı. Çalışamıyorum artık. Eşim beni kimseye muhtaç etmezdi. O cezaevine girdiğinde yalnız kaldım. Resmen resmi nikahlı eşimden beni koruyorlar.

ÇOK ZOR DURUMDA KALDIK

Gamze Soysal: Dokuz yıl önce kendi rızamla severek evlendim. Yaşımız tutmadığı için ilk aile imzasıyla iki yıl sonra da resmi nikahla evlendik. Doğum yaptığım sene hastane bizi şikayet etti. Orada bir kamu davası açıldı. Aradan sekiz yıl geçince bize sekiz yıl dört ay ceza geldi. Eşim içeriye gireli yedi ay oldu. Çocuklarımın biri 9 yaşında diğeri sekiz aylık. Mecburen ailemin yanına geldim. Tez vakitte kurtulmak istiyoruz. Çok zor bir duruma düştük.

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları

Bildergebnis für erken evlilik mağdurları