Pence ve Pompeo Türkiye’den istediklerini aldı. Pompeo gece yarısı Ankara’dan İsrail’e uçtu.

Önceki gün Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı MIke Pence ve DışiŞleri BakAnı Pompeo’nun uçağı Ankara’dan havalandığında Barış Pınarı HarekÂtı da rafa kaldırILmıştı. Türkiye’nin başlattığı operasyonu başka bir operasyonla sonlandıran isimlerin Evanjelist kimlikleri öne çıkıyor.

Evanjelikler Pence’i Trump’ın yerine hazırlıyor

Milli gazetenin haberine göre, Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliği’ni de uluslararası tepkiye rağmen bu şehre taşımasında sapkın Evanjelik tarikatının önemli rolü olduğu biliniyor. ABD’de yeni çıkacak bir kitap, Evanjeliklerin hedefinin sadece Trump’ın siyasetine yön vermekle sınırlı kalmayabileceğini gösteriyor. Michael D’Antonio ve Peter Eisner’ın ortak kaleme aldığı “Gölge Başkan: Mike Pence Hakkındaki Gerçek” adlı kitaba göre Evanjelikler Pence’i, ABD başkanlığı görevine hazırlıyor. Hatta Trump azledilirse otomatik olarak Pence koltuğa oturacak. Ankara’daki toplantılara katılan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Pence ile farklı tarikattan olsa da sıkı bir Evanjelik.

Netanyahu ile poz verdi ABD-İsrail ittifakı güçleniyor

ABD Başkan Yardımcısı Pence ve heyetinin uçağı 22.40’ta, Pompeo ve heyetinin uçağı da 21.45’te Esenboğa Havalimanı’ndan hareket etti. Ankara’dan havalanan uçağı İsrail’e inen Pompeo’nun mutluluğu yüzünden okunuyordu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi ziyaret için geldiği Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Netanyahu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Pompeo’ya ve ABD Başkanı Donald Trump’a İsrail’e desteklerini sürdürdüğü için teşekkür ediyorum. Ortadoğu sorunların sahnesi, ancak öne çıkan bir şey varsa, Amerikan-İsrail ittifakının istikrarı ve gücüdür” dedi. Netanyahu, “İttifakın güçlendirilmesi, bölge ile aramızda ve uğraştığımız çeşitli zorluklarla ilgili önemli görüşmeler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.