Ethem Sancak  Akit gazetesine konuşan Sancak “Benim için İslâm’a sarılmış, dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir” diyerek skandal sözlere imza attı.

İhale dahi çıkılmadan Tank Palet fabrikasını alan Sancak “Geçen hafta bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Sakarya’da gerçekleştirilen, BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması’nda, ülkemizin savunma sanayii alanında neler yapabildiğini ve yapacağını bir kez daha görmüş olmak beni mutlu etti. Sakaryalılar bizi çok seviyorlar. Erdoğan’ın mesajlarını iyi almışlar. Törenden sonra şehir merkezine gittim, Trabzonlu bir vatandaş, “CHP’liler, sizin bu işçileri atacağınızı söylüyor. Nasıl atacaksınız ki, bunlar tecrübeli adamlar. Bırakın atmayı, siz Sakarya’da 10 bin adamı istihdam edeceksiniz”. Ben de ona, “Aynen senin gibi düşünüyorum. Biz, Sakarya’da yatırım ve istihdam için varız” dedim. Akşam evime gittiğimde de Rabbime hamdettim” dedi.

 Ethem sancak şu ifadeleri kullandı:

“Biz milletten çok ümmetin şirketiyiz. Mesela Ömer Muhtar Libyalı olmasına rağmen İslam ümmetinin bayraktarı idi. Selahaddin ise Şarkın sevgili sultanı olarak anılır. Horasanlı Ebu Müslüm Türkmen idi. Biz kavmiyet bakışı ile bakmıyoruz olaylara...Ümmet gözüyle bakıyoruz. Benim için İslâm’a sarılmış, dik duran bir Arap, ruhunu Batıya satmış olan 50 Türk’e bedeldir. Düşünün ki, ‘Ben Türküm diyen birisi kalkıp ajanlık yapıyor, ülkesini satıyor. Şimdi bir misal verelim. İstanbul’da öldürülen Kaşıkçı mı muhterem adamdı yoksa Can Dündar mı? Birisi istibdada karşı başını verdi, diğeri ise aşağılık bir şekilde Almanlara sığındı.”