Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekatı sürerken, Ankara, ne Kiev’den ne de Moskova’dan vazgeçeceğini açıklamıştı.

Batı tarafından Rusya’ya yönelik yaptırımları desteklemesi için Türkiye’ye baskıyı artırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafsız politika izlemeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'nden bir heyetle birlikte, Rusya'yla görüşmelere giden iş insanı Ethem Sancak, Rus TV kanalına verdiği röportajda, "NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur" diye konuştu.

Sancak ayrıca, NATO’nun 2000’li yıllarda 6 defa Türkiye’de askere darbe girişimi olduğunu tarihte de NATO’yu dinlemeyen hükümetleri darbe ile değiştirdiğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna’nın aynı tarihe aynı kültüre sahip olduğun belirten Sancak, ABD’nin NATO’yu silahlandırarak Rusya topraklarına doğru genişlettiğini ve Moskova ile Kiev’in arasını NATO’nun bozduğunu belirtti.

NATO’nun Kazakistan’ı da karıştırmaya çalıştığını belirten Sancak, ancak Vladimir Putin’in buna izin vermediğini vurguladı.

Bundan sonra, Ukrayna’ya Bayraktar TB2’yi artık satmanın anlamı kalmadığını belirten Sancak, Türkiye’nin, ABD’nin tehditleri nedeniyle NATO’ya üye olmak zorunda kaldığını belirtti.

Sancak, NATO'nun yıllarca terör örgütü PKK'ya da destek verdiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden’in, 2023 seçimlerinde muhalif 6 partinin yer alacağı koalisyon hükümetini getirmek istediğini belirten Sancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmeye çalışıyorlar ifadelerini kullandı.

"RUSYA DÜŞERSE, TÜRKİYE BÖLÜNÜR, TÜRKİYE DÜŞERSE DE, RUSYA BÖLÜNÜR’’

Ankara’nın yaptırımları desteklemeyeceğini belirten Sancak, Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerlidir, ifadelerini kullandı.

Zelenski'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendi tarafına çekmeye çalıştığını belirten iş insanı, ‘’Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500’leri beraber üreteceğiz, beraber uzaya çıkacağız, şuanda 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz." İfadelerini kullandı.

Sancak ayrıca, NATO'nun Rusya ile Türkiye'nin arasını bozmaya çalıştığını belirtti.