İş adamı Ethem Sancak geçtiğimiz gün İstanbul’da Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ sempozyumunda “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik.” demesi sonrası ortalık karıştı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ethem Sancak’ın kesin ihraçla disipline sevk edildi. Sancak ise kararı beklemeden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na dilekçe vererek AK Parti’den istifa etti. Ethem Sancak AK Parti MKYK üyeliğinde de bulunmuştu. AK Parti döneminde aldığı ihalelerle de bilinen Ethem Sancak ile Erdoğan’ın yakınlığı iyi biliniyordu… Peki, Ethem Sancak’ı istifaya götüren sözler ve süreç nasıl gelişti?..

Ethem Sancak’ın panelde ‘Biz ABD desteğiyle iktidara geldik’ sözlerini yankı bulmasının ardından dün akşam saatlerinde “Hayır, hayır... Ben öyle bir şey demedim. AK Parti'yi iktidara halk getirdi.” dedi fakat Ethem Sancak’ın söz konusu ifadeleri ses kaydında ortaya çıktı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, Ethem Sancak’ın ses kaydında “Bu millet Tayyip Erdoğan’ı seçti. Tayyip Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıydı. Aslında Amerika’nın desteğiyle geldik iktidara.” dediği net olarak anlaşıyor.

Öte yandan, Recep Tayyip Erdoğan’ın “BOP eş başkanıyım” yönünde birçok açıklaması bulunuyor.