İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, eski partisi MHP’den ayrılma süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eleştiri oklarını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çeviren Ateş, “Biz yıllarca ülkücü hareketin iktidar olması için çalıştık. Ancak zamanla gördük ki Sayın Devlet Bahçeli hiçbir zaman iktidar olmayı istemiyormuş” dedi.

“SOYDAŞLARIMIZA YAPILAN ZULÜMLERİ BİLE KINAYAMIYORLAR”

Türk milliyetçilerinin, iktidar hayali olduğuna dikkat çeken İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, davalarının “Kızılelma” olduğunu söyledi. MHP’ye sitemini eksik etmeyen Ateş, “Bugün Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin yaşadıklarını içimizde hisseden bir milliyetçiliğimiz ve ülkücülüğümüz var. Bugün mevcut ayrıldığım parti, liderinden tabanına kadar Türk soydaşlarımıza yapılan zulümleri kınayamayan, onlarla ilgili bir yorum dahi yapamayan kimliğe büründü. İşte biz bundan rahatsız olduk” ifadelerini kullandı.

“BOŞUNA ‘DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK’ DİYE BAĞIRDIK”

Eski partisine yönelik sert eleştirilerini sürdüren İYİ Partili Ateş, MHP Lideriyle ilgili atılan sloganlara da değindi. “Biz yıllarca ‘devletin başına devlet gelecek’ diye bağırdık” diyen Ateş, Bahçeli’nin iktidar olmak için çalışmadığını iddia eti.

“SAYIN BAHÇELİ NE DEĞİŞTİ”

2015 seçimlerini hatırlatan İYİ Partili Ateş, Gümüşhane’de yüksek oranda AKP oyuna rağmen, bir vekil kazandıklarının altını çizerek Bahçeli’ye sitemine şöyle devam etti: “Ben kendisine rapor sunmama rağmen, sayın genel başkan Gümüşhane, MHP-AK Parti koalisyonu istiyor diye başka bir rapor sundu bana. Sonra da ‘Sayın başkan sizin bilmediğiniz işler var. İşinize bakın’ dedi. Ben bugün soruyorum. Ne değişti. Biz o gün işimize baktık. Sen böyle bir karar verdiğin için bugün ne değişti?”

“MHP’DEN GÖNÜL RAHATLIĞIYLA AYRILMADIM”

Bahçeli’nin geçmiş dönemde AKP iktidarına yönelik sarf ettiği sözlerle bugün söylediği ifadelerin çeliştiğine vurgu yapan İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, sözlerini “ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin iktidarı için sayın genel başkanımız ile bir yol yürüdük ve bu mücadelemizi il olarak partimizin içerisinde yaptık. Bu başarı sağlanamayınca da mecbur kaldık. Ben ülkücülüğümü kaybetmedim ve MHP’den ayrılırken gönül rahatlığı ile ayrılmadım. Ama o gün şartlar bunu gerektiriyordu” ifadeleriyle noktaladı.

Kaynak: Odatv